Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en geregeld (mot)regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Huis Sint Jansteen op slot na vondst 513 wietplanten

Toegevoegd: 28-04-2020, 12.41 uur
Huis Sint Jansteen op slot na vondst 513 wietplanten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT JANSTEEN - Burgemeester Jan-Frans Mulder (Hulst) laat een woning in Sint Jansteen sluiten vanwege een eerdere vondst van een wietkwekerij in het pand.


Het huis aan de Roskamstraat gaat tot en met woensdag 10 juni op slot. In de woning werd volgens de gemeente enige tijd geleden een wietplantage met in totaal 513 hennepplanten aangetroffen. Op grond van het zogeheten Damoclesbeleid kunnen burgemeesters tot sluiting overgaan als in een pand meer dan 20 wietplanten worden gevonden.

Het Damoclesbeleid komt voort uit de visie dat de kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Met de sluiting hoopt de gemeente hier dus verandering in aan te brengen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750