Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Gewonde bij grote woningbrand Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 15-05-2020, 10.53 uur - Update: 15-05-2020, 14.41 uur
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - In een woning aan de President Kennedystraat in Sint-Maartensdijk is vanochtend brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar grote brand. Er is één persoon gewond geraakt.


De brand, die rond 10.40 uur werd opgemerkt, is volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ontstaan in een slaapkamer op de eerste verdieping van de woning. Er is één persoon gewond geraakt. Een ambulanceteam heeft het slachtoffer behandeld en overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard en de ernst van het letsel van de gewonde is nog niets bekend.

De brand was enige tijd uitslaand. Vijfentwintig minuten na de melding had de brandweer het vuur dusdanig onder controle dat van een uitslaande brand geen sprake meer was. De brandweer heeft blusvoertuigen uit Sint Annaland, Sint-Maartensdijk, Stavenisse en Tholen opgeroepen. Vanuit Goes is ook nog een ladderwagen ter plekke gekomen.

Rond 14.05 uur kon het sein brand meester gegeven worden door de brandweer. De brand heeft de eerste verdieping en de zolder van de woning verwoest. De brand is uiteindelijk niet doorgebroken naar de twee naastgelegen woningen. Wel hebben deze de nodige roet- en waterschade opgelopen.

De hulp van Stichting Salvage is ingeroepen om de bewoners te helpen bij het afhandelen van de schade.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren