Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

OM eist 2,5 jaar cel voor dodelijk ongeluk nieuwjaarsnacht

Toegevoegd: 20-05-2020, 18.26 uur
De fietser werd geraakt in de Sottegemstraat.
De fietser werd geraakt in de Sottegemstraat.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk heeft woensdag tegen de 38-jarige Pool L. L. een gevangenisstraf van dertig maanden en een rijontzegging van vijf jaar geëist. De ontkennende L. wordt verantwoordelijk gehouden voor een dodelijk verkeersongeval in Vlissingen waarbij een 24-jarige fietser om het leven kwam.


Het ongeval vond plaats in de nieuwjaarsnacht van 1 januari 2019 in Vlissingen. L. wordt verder nog verdacht van doorrijden na aanrijding, rijden in een onverzekerde en niet APK gekeurde auto, veel te hard te hebben gereden (92 in plaats van de toegestane 30 kilometer per uur), het verkeer in gevaar brengen en rijden onder invloed.

Tijdens de behandeling van de zaak zei L. zich niets meer te kunnen herinneren maar wel zeker wist dat hij het dodelijke ongeval niet heeft veroorzaakt. L. is in Polen al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. Dat L. niet zelf achter het stuur had gezeten en het ontkennen liet Suijkerbuijk maar voor wat het was. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pfff (22-5-2020 om 12:09)
Goed bezig OM, blijkbaar is een mensenleven niet veel waard in NL. Van zulke fopstraffen schikt niemand, zeker niet in onze luxe gevangenissen. Vergeet ook niet dat er meer eigen rechters zullen opstaan (die dan waarschijnlijk wel een degelijke staf krijgen, zo zijn we dan weer wel).
Mar (22-5-2020 om 11:24)
Ja, pseudo rechter, dit is een straf.
de Publieks Rechter (21-5-2020 om 16:37)
te zot voor woorden , is dit een straf ????
M (21-5-2020 om 15:28)
In Polen kan je 5 jaar cel krijgen voor bezit van 5 gram wiet... deze straf in Nederland zal indruk maken #sarcasme
Zeeuw (21-5-2020 om 14:23)
@Dries18 : 2,5 jaar is heel weinig, maar in iemand vermoorden of een noodlottig ongeval zit een groot verschil. Voor alle strafbare feiten zou hij wel 5 jaar cel moeten krijgen en auto verbod voor zijn leven moeten krijgen. Laten ze hem vrij, dan zit hij morgen in Polen
Ja-Ja (21-5-2020 om 11:18)
Hr Wilfred Suijkerbuijk dit is geen straf die overeen komt met de overtredingen. Even opnieuw in het strafboek kijken!. Of was het gewoon nattevinger werk. Wat zegt de familie van het slachtoffer over de straf.
Cookie-instellingen beheren