Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Uitslaande brand landbouwschuur Nieuwerkerk

Toegevoegd: 23-05-2020, 18.56 uur - Update: 23-05-2020, 21.18 uur
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWERKERK - Zaterdagavond is er brand uitgebroken in een landbouwschuur in Nieuwerkerk. Het vuur was korte tijd uitslaand. De brandweer hield rekening met asbestverspreiding, maar hiervan bleek geen sprake te zijn.


Het vuur werd rond 18.35 uur ontdekt bij het bedrijf aan de Stolpweg. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) stonden er onder andere landbouwmachines in de schuur. Bij aankomst van de eerste brandweerauto sloegen de vlammen aan de achterzijde uit de schuur. Er werd opgeschaald naar grote brand en er werden drie blusvoertuigen, een hoogwerker een waterwagen opgeroepen.

Door de snelle inzet van de brandweereenheden en de gunstige windrichting kon het vuur snel worden geblust. Rond 19.00 uur kon het sein 'brand meester' al worden gegeven. Een deel van de achterzijde van de voormalige kippenschuur brandde wel uit. Even hield de brandweer rekening met de verspreiding van asbest. "De schuur heeft een asbestdak en een klein deel hiervan is betrokken geweest bij de brand. Na onderzoek door de adviseur gevaarlijke stoffen is er geen asbestverspreiding aangetroffen", zo zegt de Veiligheidsregio.

Rond 20.10 uur waren alle brandweerlieden weer vertrokken.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren