Weerbericht:
Perioden met zon, woensdag zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Drie bestuurders onder invloed, één zonder rijbewijs

Toegevoegd: 18-06-2020, 15.03 uur
Drie bestuurders onder invloed, één zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Goes drie bestuurders bekeurd omdat zij onder invloed van alcohol of drugs hun voertuig bestuurden. Eén van hen bleek geen rijbewijs te hebben.

Op de Middelburgsestraat werd omstreeks 23.45 uur een 29-jarige man uit Vlissingen gecontroleerd. Agenten roken een wietlucht uit de auto komen en namen daarom bij de man een speekseltest af. Hieruit bleek dat de Vlissinger onder invloed reed van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. De man bleek ook nog eens niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur, een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en door een GGD-arts is bloed van hem afgenomen zodat het NFI kan bepalen hoeveel drugs de man precies had gebruikt.

Op de Deltaweg controleerden agenten een 24-jarige automobilist uit Kortgene. Deze beginnend bestuurder moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna zes keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs werd meteen ingevorderd. Hij mag voorlopig dus geen voertuigen meer besturen waarvoor een rijbewijs noodzakelijk is. Een officier van justitie gaat de verdere afhandeling van de zaak bepalen.

In de Pruimestraat controleerden agenten rond 01.30 uur een jongen die zij kort daarvoor op een scooter hadden zien rijden. De jongen zag de agenten ook en parkeerde zijn scooter vervolgens tussen enkele auto’s. Hij vervolgde zijn weg te voet. Agenten hielden hem even later echter staande en de 16-jarige jongeman uit Kwadendamme moest een blaastest afleggen. Hij bleek twee keer meer te hebben gedronken dan is toegestaan.

Tegen alle bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
arie (19-6-2020 om 02:22)
Rijden zonder rijbewijs en een rijverbod, is heel simpel te verklaren aangezien hij ook met een te hoog THC gehalte in zijn systeem aan het rijden was. Daardoor mag is hij de eerste 24 uur geen vervoersmiddel besturen. en nee dus ook geen fiets!!
Wim (18-6-2020 om 18:40)
Ja hard rijden is leuk jullie dachten zeker net als ik een keer in de nacht gas geven en naar huis maar de politie is er ook in de nacht uren dus pech jongens op de bon
willem (18-6-2020 om 17:53)
ze leren het nooit. dus rijbewijs minimaal 5 jr opschorten en 25.000 euro boete. een paar 100 euro, daar lachen ze om. en geen rijbewijs? geen toestemming rijles te nemen.
Surfing (18-6-2020 om 17:19)
Een rijverbod van 24 uur voor iemand zonder rijbewijs....!
john (18-6-2020 om 16:27)
Iemand een rijverbod geven van 24 uur die geen rijbewijs heeft ?????
AD. (18-6-2020 om 16:19)
Iemand een rijverbod van 24 uur geven die helemaal geen rijbewijs heeft hoe leg je dat uit.