Weerbericht:
Wisselend bewolkt en af en toe regen, in het (noord)oosten lokaal mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Boeren voeren actie bij politiebureaus

Toegevoegd: 03-07-2020, 15.25 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Zeeuwse boeren voeren op dit moment actie bij verschillende politiebureaus in de provincie. Volgens Omroep Zeeland willen ze ook aangifte doen tegen landbouwminister Carola Schouten.


De actie van vandaag heeft alles te maken met de stikstofproblematiek die eerder ook al voor demonstraties en boze boeren zorgde. Minister Schouten wil namelijk dat voortaan veevoer wordt gebruikt met daarin minder eiwitten. Dit met als doel de stikstofuitstoot omlaag te brengen. Melkveehouders vinden het echter geen goed plan want het zou niet goed zijn voor de gezondheid van hun dieren. Ze zijn namelijk bang dat de koeien straks te weinig eiwitten binnen krijgen en dat de maatregel tegen koste gaat van de melkproductie.

Bij het politiebureau aan de Valckeslotlaan in Goes hebben zich zo'n 50 actievoerders verzameld. Eén van hen wil namens de groep aangifte doen tegen minister Schouten. De boeren hebben verschillende tractoren meegenomen naar het bureau. Van de overige actievoerders worden de persoonsgegevens genoteerd zodat ook namens hen aangifte gedaan kan worden. De acties in Zeeland staan niet op zichzelf. Gisteravond werd door boeren al op verschillende plaatsen gedemonstreerd, onder meer bij het Binnenhof in Den Haag. Vandaag is al actie gevoerd bij het Malieveld in dezelfde stad en onder meer het Mediapark in Hilversum.

Ook in Zierikzee, Middelburg en Terneuzen zou er volgens de organisatie aangifte gedaan worden vandaag.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
niet te burken (9-7-2020 om 20:43)
@ john, er wordt wel degelijck goede aardappels en groenten gekweekt in NL, alleen de boeren verkopen hun A klasse liever aan het buitenland voor een goede prijs, en ik zeg het niet graag maar wat ik af en toe in de (super)markten zie is inderdaad gewoon varkensvoer of GFT.
P. Vermue (6-7-2020 om 16:07)
Jaaaa dat was bie min voor de deur met die stront trekkers maar ben der voor hoor groot gelijk en mien neef was der oek bie zag ik .. ga zo door jongens
willem (4-7-2020 om 04:54)
koop mijn patatten altijd bij de boer--prima kwaliteit en lekker blommig. ook zijn groenten en fruit zijn prima EN verser dan in de super. bovendien krijgt hij zo een eerlijke prijs voor zijn producten. net als kaas van de kaasboer: de super verkoopt iets wat er uit ziet als kaas--het heet zelfs kaas maar smaak zit er niet aan. kaas van de kaasboer is iets duurder maar je proeft kaas en een zoolleer.
een gast (3-7-2020 om 18:41)
John, Het advies is ga eens kijken bij een andere supermarkt want er zijn heel veel goede aardappels te verkrijgen, maar je moet er wel iets voor over hebben. Wat ook een optie is, heel veel boeren verkopen ze ook rechtstreeks vanuit hun eigen winkel. Probeer het eens, dan wens ik je smakelijk eten.
john (3-7-2020 om 16:31)
Die boeren moeten eens proberen om fatsoenlijke aardappels te kweken ,vergeleken met buitenlanse producten is het meeste wat hier van het land komt niet meer of minder als VARKENSVOER
schot--willem (3-7-2020 om 16:30)
die schouten is net zo arrogant als ollongren--weten alles veeeeel beter dan wie ook. ze maakt dat de boeren vertrekken en weer alles duur moet worden ingevoerd. en alles door de klimaat leugens.