Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zware storm zorgt voor problemen en schade

Toegevoegd: 30-12-2006, 22.19 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De zware storm zorgt op diverse plaatsen voor problemen. In sommige gevallen is er sprake van schade.

Vanmiddag gaf het KNMI een weeralarm af voor het zuidwesten van Neder-land. Volgens het weerbureau kunnen de windstoten getypeerd worden als 'zeer zwaar' en is er sprake van een windkracht 9 of 10.

In Zeeland begonnen de problemen zaterdagmiddag al toen in Vlissingen een antenne los waaide. Rond tien voor half acht 's avonds waaide in het Spoor-wegje in Heinkenszand een hoge coniferenboom om.

Om negen uur was het raak in Middelburg (foto 1). Daar waaide een boom om bij de Nieuwe Oostersestraat. Tegelijkertijd ontstonden op de Boulevard in Vlissingen grote problemen. Een grote steigerstellage dreigde om te vallen en diverse onderdelen vlogen in het rond.

Boulevard afgesloten
Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten een groot stuk van de Boulevard volledig af te sluiten. De brandweer heeft assistentie verleend bij het stabi-liseren van de steiger. In de omgeving van de Koudehoek waren enkele grote dakplaten losgekomen van een slooppand (foto 2).

Rond half tien was het raak in Zeeuws-Vlaanderen. Op de Bernhardstraat in Westdorpe (foto 3) dreigde de kerstboom bij het winkelcentrum om te waaien. Even later, rond vijf over half elf, waaide op de Hulster Nieuwlanddijk in Hulst een boom om.

Steiger
De brandweer van Vlissingen was na de inzet op de Boulevard ook nog doorgestuurd naar enkele andere meldingen. Eén daarvan was wederom een steiger die dreigde om te vallen. Dit keer ging het om een steiger op het Bellamypark (foto 4).

Rond tien voor elf werd ook de brandweer van Kapelle ingezet voor een stormmelding. Het ging om een melding aan de Oude Veiling in Kapelle. Rond vijf over half één 's nachts werd gemeld dat er op de Oostdijk in Ossenisse een boom over de weg lag. Ook hier werd de brandweer ingezet.

De wind zal in de nacht langzaam in kracht afnemen. Rond de jaarwisseling blijft het echter hard waaien.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren