Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond (zware) onweersbuien
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 256 km

Geen wapens gevonden Vlasmarkt Middelburg

Toegevoegd: 02-08-2020, 09.37 uur
Twee verdachten zijn weer vrij, twee anderen zitten nog vast.
Twee verdachten zijn weer vrij, twee anderen zitten nog vast.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De melding waarbij de politie vannacht in het centrum van Middelburg een waarschuwingsschot loste, ging over een melding van wapens. Meerdere personen werden geboeid maar uiteindelijk werden vier personen daadwerkelijk aangehouden. Er werden geen wapens aangetroffen.


De politie ontving volgens een woordvoerder rond 02.00 uur een melding dat er bij een jongerenfeest in een woning aan de Vlasmarkt wapens waren gezien. Omdat er sprake zou zijn van vuurwapens zette de politie een speciale procedure in: de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). De aanwezigen werden hierbij het pand uitgepraat.

Eén betrokkene werkte niet mee. Omdat de politie niet kon constateren of hij wel of geen wapen op zak had, loste een agent een waarschuwingsschot. Daarna werkte de betrokkene wel mee. Er raakte niemand gewond. Uiteindelijk zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van wapenbezit. Het gaat om twee mannen uit Middelburg van beide 19 jaar oud.

De politie heeft met ondersteuning van de hondengeleider een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van wapens, maar er werd niets aangetroffen. De genoemde twee verdachten zijn daarom weer in vrijheid gesteld. Twee personen die werden aangehouden voor het beledigen van agenten zitten wel nog vast. Het gaat om twee vrouwen uit Middelburg van 15 en 20 jaar oud.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (3-8-2020 om 12:04)
Het zal weer eens niet dat probleem pand op de Vlasmarkt zijn. Tijd dat de gemeente het sluit. Iedere keer gezeik met de bewoners die daar zitten
[email protected] (2-8-2020 om 18:54)
een Corona feest dus.
Adam (2-8-2020 om 17:38)
Jongeren feest klinkt al ietwat twijfelachtig in deze tijden maar dat terzijde, als de politie simpelweg hun werk doet (wat wellicht een achteraf gezien onnodige inval teweeg brengt) zie ik nog steeds geen enkele reden om ze te beledigen....wat dat betreft is mijn antwoord op je vraag dus een ja Johan
vrijheidstrijder (2-8-2020 om 17:16)
Dit is de reden waarom er een stijging is in het aantal geweldsdelicten jegens politie, een blamage deze actie.
Mar (2-8-2020 om 16:29)
@Johan Je moet eens leren lezen. de politie gaat af op een wapenmelding en als mensen niet meewerken kunnen ze in de problemen komen ja. Zo simpel is het.
RB (2-8-2020 om 15:56)
Wat is je punt Johan..? Volgens mij handelt de politie hier juist namelijk..
Cookie-instellingen beheren