Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Fietser aangereden bij rotonde Vlissingen

Toegevoegd: 14-09-2020, 17.34 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Bij een verkeersongeval op De Willem Ruysstraat in Vlissingen is maandagmiddag een fietser gewond geraakt.


Rond 16.20 uur kwam een fietser vanaf de Hellingbaan de rotonde bij de kruising met de Aagje Dekenstraat en de Scheldestraat opgereden. Op hetzelfde ogenblik reed een automobiliste met haar personenauto over de rotonde. De twee gaven elkaar geen voorrang en een botsing was het gevolg.

De gewonde is door de ambulancedienst naar een ziekenhuis gebracht. De automobiliste mocht na het afleggen van een verklaring haar weg vervolgen. De straat was enige tijd dicht in de richting van de Keersluisbrug.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Merry go round (19-9-2020 om 08:59)
@ NEL, Dit is helemaaal geen rotonde maar een verkeersplein. Daar gelden heel andere verkeersregels voor. Je snapt er zelf dus helemaal niets van,. Rotonde; wit rond bord met rode rand en zwarte pijlen, Verkeersplein; rond blauw bord met witte pijlen...Zoals je leert als je je theorie voor je brommer rijbewijs haalt
Nel (16-9-2020 om 17:30)
P je begrijpt dus niets van rotondes, die zijn er veilig als men zich aan de regels houdt.
Lau (15-9-2020 om 12:59)
@ Jordy. Volgens mij heeft de fietser in dit geval voorrang gezien de haaientanden en is de auto fout. Het verschilt per rotonde of de fietser voorrang heeft of niet. In het ene geval wel en het andere geval niet. De fietser heeft dus niet automatisch voorrang op iedere rotonde.
Peter (15-9-2020 om 11:52)
Ah joh allemaal prima te doen, gewoon een beetje goed uitkijken
Zeeuwse Showride (15-9-2020 om 11:49)
hoezo gevaarlijke rotonde? Lever je rijbewijs in en blijf in je huis. Er is niks mis met die rotonde
Jordi (15-9-2020 om 10:35)
Wel bijzonder dat men elkaar geen voorrang gaf...betekent dus dat niemand voorrang had?? Volgens mij heeft fietser sowieso voorrang eenmaal op de rotonde.
Cookie-instellingen beheren