Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Stropers betrapt bij Oosterschelde

Toegevoegd: 15-09-2020, 14.34 uur - Update: 15-09-2020, 14.37 uur
De mannen hebben proces-verbaal gekregen.
De mannen hebben proces-verbaal gekregen.
© Foto: RUD Zeeland
Door: Roland de Jong

GOES - Maandagavond hebben opsporingsambtenaren van RUD Zeeland twee mannen op heterdaad betrapt op het vangen en in bezit hebben van Oosterscheldekreeften en -krabben.


De mannen waren aan het stropen bij het Goese Sas, onderdeel van het beschermde Natura-2000 gebied De Oosterschelde. De handhavers controleerden de twee toen ze weg wilden rijden. De opsporingsambtenaren zetten de voertuigen van de mannen aan de kant. Vervolgens troffen ze in de auto’s kreeften, krabben en duikspullen aan. Er bleek dus sprake te zijn van stroperij, een overtreding van de wet op de economische delicten. De mannen hebben proces-verbaal gekregen en de kreeften en krabben zijn teruggezet in de Oosterschelde.

RUD Zeeland voert de regie op de groene handhaving in Zeeland. Samen met partners zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Zeeuwse Landschap en de politie probeert RUD Zeeland milieucriminaliteit in natuurgebieden terug te dringen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
0118 (15-9-2020 om 17:27)
Wie zegt niet dat die kreeften en krab zijn gekocht? En teruggezet?? Laat me niet lachen die liggen vanavond in pan bij die *** van rud zeeland, staatswanbeheer, Zeeuws landschap enz. damherten afschieten onder het mom van valwild en dan onderhands verkopen voor veel geld. Jagers op hun eigen terrein bedreigen met hun vuurwapen vanwege vermeende stroperij, (wat ze zelf bleken te doen) enz enz niet voor niets is een van die laffaards zijn wapen kwijt en mag achter het bureau gaan zitten. Een grote corrupte bende is het!
Nel (15-9-2020 om 17:07)
Als ik het zo zie zijn er ook scharen afgesneden/afgeknipt. Probeert men nu om de pubieke opinie stil te houden door te zeggen dat de kreeften en krabben terug gezet zijn. Denken ze dat we gek zijn!!??
Pvver (15-9-2020 om 16:22)
Men mag tegenwoordig niks meer.
Cookie-instellingen beheren