Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral in het noorden en midden (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist rijdt al 15 jaar zonder rijbewijs

Toegevoegd: 02-11-2020, 11.03 uur
Automobilist rijdt al 15 jaar zonder rijbewijs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - Een 31-jarige man uit Rilland is afgelopen nacht in zijn woonplaats betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Bovendien was hij onder invloed van alcohol en drugs.


Agenten controleerden de man omstreeks 01.35 uur een auto op de De Blauwe Reiger. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben. Naar eigen zeggen reed hij al vanaf zijn zestiende. 

Hij bleek tevens onder invloed van alcohol te zijn en testte positief op THC. Een arts heeft op het bureau in Kruiningen bloed afgenomen zodat het alcohol en drugsgehalte vastgesteld kan worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fietser (8-11-2020 om 19:16)
wat een reacties hier zeg. Hij "zegt" dat ie al reed vanaf zijn 16e nou een beetje bekend bij de politie en dan weten ze dat wel hoor. De pakkans is niet groot, maar nu op het moment lopen er veel tegen de lamp. Zwaarder straffen zou idd beter zijn, maar het gaat allemaal te traag, lijkt wel of we geen rechters hebben in NL. En vanwege de Covid-19 zou alles nog meer vertraagd zijn, In de ziekenhuizen en in de winkels en op kantoren (al dan niet met thuiswerkers) politie, noem maar op moeten ook doorgaan, dus rechtszaken moeten ook doorgaan, anders is er niets meer in te halen en loopt alles jaren achter dat is toch niet wat we willen?
jan (2-11-2020 om 17:00)
ik weet nog dat de politie in Goes de eerste auto kreeg. een Kever. daarvoor moesten ze op een Zundap achter je aan. in die tijd reed iedereen rond zonder rijbewijs. maar wel verzekerd. de computer heeft alles veranderd. niet beter gemaakt. helaas
Peter Quest (2-11-2020 om 14:40)
Ah Bert Kaiser wist niet dat ze al samenwerken. Nou bij deze dat doen ze al jaren. En ook bij deze, Nederland is vrijwel het enige EU land. Kan je nagaan hoe vooruitstrevend wij zijn. Enige nadeel, dat samenwerken is niet bedoeld om criminelen op te sporen of mensen die zich misdragen maar om de gewone man te pakken. Want ja daar zijn er meer van en die leveren meer op. Simpel rekensommetje. Ik zeg, de samenwerking is prima, maar ga je eens oriënteren op criminelen en dit soort figuren. En hoezo hebben die meer recht op privacy dan de gewone man?
bram goeree (2-11-2020 om 13:56)
15 jaar ,is op zich een ''prestatie'' nooit gecontroleerd ? maar goed dat hij gepakt is want geen rijbewijs dus ook niet verzekerd .hij zal maar een ongeval veroorzaken dan kan je naar je geld fluiten
Joris (2-11-2020 om 12:15)
De zeeuwse politie is er weer flink druk mee geweest dit weekend: Automobilisten en bromfietsers onder invloed van drugs en/of alcohol, onverzekerde voertuigen, bestuurders zonder rijbewijs, weggebruikers met drugs op zak. Pakkans en straffen veel te laag voor dit soort vergrijpen of vaak zwaar beperkte mensen zonder voldoende nadenkend vermogen die deze delicten plegen. @Johan: In staat zijn een voertuig 15 jaar lang tussen 2 lijntjes te houden betekend niet dat je je rijbewijs kan halen. Verstand zal wel beperkt zijn bij deze lapzwans. Maar gezien het Nederlandse beleid zal dit heerschap deze week al weer rijden en is hij misschien eind 2021 aan de beurt om de nu gepleegde feiten bij de rechter toe te lichten. Schrikt niet echt af.
bert kaiser (2-11-2020 om 11:29)
word dan tijd dat instanties meer gaan samenwerken b.v. c.b.r. ,belastingdienst , verzekeringen, r.d.w. dan haal je mensen zonder rij bewijs en/of verzekering er zo uit.
Cookie-instellingen beheren