Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schade bij aanvaring haven Terneuzen

Toegevoegd: 10-11-2020, 03.01 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een aanvaring in de Oostbuitenhaven in Terneuzen is in de nacht van maandag op dinsdag materiële schade ontstaan. Niemand raakte gewond.

De aanvaring vond rond 01.10 uur plaats, vermoedelijk tussen de 135 meter lange en 12 meter brede Nederlandse tanker 'Somtrans XX' en de Duitse tanker 'Ursula Valentin', 111 meter lang en 12 meter breed. De ‘Somtrans XX’ was vanaf het Kanaal van Gent naar Terneuzen onderweg naar de haven van Vlissingen, de ‘Ursula Valentin’ voer ook richting de Westerschelde.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Agenten gingen aan boord van beide genoemde schepen, welke waren afgemeerd aan een steiger. Het patrouillevaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat kwam ook ter plekke maar hulp van bergers was voor zover bekend niet nodig.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren