Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Schip vaart tegen kade Kanaal Gent-Terneuzen Sluiskil

Toegevoegd: 05-05-2024, 10.00 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Op het  Kanaal van Gent naar Terneuzen is vannacht een schip tegen de kade gevaren. Dat meldt de politie, die nadien de kapitein heeft laten blazen. De kapitein bleek niet onder invloed van alcohol te hebben gevaren.

Het passagiersschip Lady Diletta was onderweg richting de haven van Gent (B) toen het rond 01.00 uur misging. Het incident vond plaats toen het schip in de buurt van Sluiskil voer. Het 135 meter lange en 12 meter brede schip werd afgemeerd bij de Kanaalweg en vervolgens werd alarm geslagen bij de hulpdiensten.

De bemanning van het vaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat kwam poolshoogte nemen en ook de politie kwam ter plekke. Deze nam zogezegd een alcoholtest af. Verder was ook sleepboot Multratug 13 van Multraship aanwezig maar deze hoefde niet in actie te komen. Rond 02.20 uur kon de sleepboot weer vertrekken. Rijkswaterstaat heeft de zaak verder afgehandeld.

Bij het incident raakte (voor zover bekend) niemand gewond.

Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (5-5-2024 om 11:27)
Je vraagt je dan af wat er dan precies verkeerd is gegaan. Heeft de kapitein iemand naders even laten varen? Misschien hoge nood? Of was ie onverwachts een lekker dutje aan het doen.......
Peter (5-5-2024 om 10:56)
Lekker hoor, herrie in de nacht , het beste is om als zoetwater matroos in de badkuip te oefenen en de volgede keer moet je dit aan de rechtbank uitleggen dat je de mensen uit hun remslaap trapt door met een onnozel stuk roest tegen de dijk aan te rammen
Cookie-instellingen beheren