Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 64 km

Arrestatie voor ontploft drugslab Poortvliet

Toegevoegd: 10-11-2020, 12.35 uur
De ontmanteling van het afgebrande drugslab afgelopen maart.
De ontmanteling van het afgebrande drugslab afgelopen maart.
© Foto: Tim Koster
Door: Roland de Jong

POORTVLIET - Meer dan een half jaar na dato heeft de politie iemand aangehouden in verband met het XTC-laboratorium dat eind maart ontplofte en was gehuisvest in de schuur aan de Bram Groenewegeweg in Poortvliet.

In de schuur brak op vrijdag 27 maart een felle brand uit. Ook was er sprake van een ontploffing. In totaal 28 schapen (waaronder ook 4 lammeren) kwamen om het leven. Na het blussen trof de politie in de uitgebrande schuur de restanten van een XTC-laboratorium aan. Het ging onder meer om verschillende ketels voor de productie van synthetische drugs. In een naastgelegen zeecontainer werden duizenden liters drugsafval aangetroffen.

Na de vondst van het XTC-lab werd door de politie uitgebreid onderzoek gedaan. Dit leidde echter niet direct tot arrestaties. Vandaag is hier verandering ingekomen. De politie meldt dat vanochtend een 67-jarige man uit Poortvliet door de recherche is aangehouden als verdachte.

Deze zomer besloot de Thoolse burgemeester overigens dat een jaar lang niets op de plek van de afgebouwde schuur mocht worden gebouwd. Voor deze last onder dwangsom op basis van de Opiumwet werd gekozen omdat tijdelijke sluiting van het gebouw in dit geval logischerwijs niet mogelijk was aangezien dit in vlammen was opgegaan.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren