Weerbericht:
Droog, af en toe zon. Komende nacht en overdag kans op een (winterse) bui
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

17-Jarige zonder rijbewijs onder invloed in auto

Toegevoegd: 14-11-2020, 10.45 uur
17-Jarige zonder rijbewijs onder invloed in auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 17-jarige Terneuzenaar is er vrijdagavond vandoor gegaan nadat agenten hem een stopteken hadden gegeven. Hij reed zonder rijbewijs in een auto en was bovendien onder invloed van alcohol en drugs.


Surveillerende zagen het voertuig rond 23.40 uur rijden over de de Frederik van Eedenstraat. Ze wilden de auto controleren en gaven een stopteken. Hierop ging de bestuurder er in het voertuig vandoor. Er ontstond een korte achtervolging. De bestuurder reed zichzelf klem op de Akkerwindelaan en ging er te voet vandoor. Hij probeerde zich te verstoppen achter een vuilniscontainer, maar kon door de agenten worden aangehouden voor het negeren van het stopteken en door rood rijden.

De jongen bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Bovendien bleek hij onder invloed van drugs en alcohol te zijn. Op het bureau is bloed bij hem afgenomen zodat bepaald kan worden wat en hoeveel de man precies had gebruikt. Ook de 19-jarige bijrijder van de man is aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (15-11-2020 om 16:40)
17 jaar, geen rijbewijs, onder invloed van drank en drugs. Dan ben je een misdader, zo simpel is het. Flink aanpakken die handel.
Mijn mening (15-11-2020 om 13:13)
@timsalabim, waarborgfonds betaalt wel??? Waar denk jij dat dat geld vandaan komt? Juist, uiteraard gewoon uit de zak van andere burgers. Helaas is zo'n fonds nodig door zulke sukkelaars.
Timsalabim (15-11-2020 om 11:47)
Er is toch niks gebeurd, en als het waarborg fonds de spullenboel betaald waarom dan nog zo gaan lopen zeuren achteraf? Jullie proberen het erger te maken dan dat het is. En er wordt weldegelijk gesugereerd dat de rechtspraak in Nederland dit niet zou oplossen want die jongen is niet verzekerd dus geen geld blablabla. Allemaal aannames! Waarom autorijden; die kan wel eens ontploffen onderweg! Waarom fietsen; straks val je eraf en breek je je nek... Waarom over straat lopen; straks wordt je beroofd of aangereden? Waarom nog thuis zitten; straks krijg je een hartaanval... Al die paniekzaaierij achteraf om niks vind ik irritant en irrelevant aan de gebeurtenis.
Hippo (15-11-2020 om 10:40)
P en Geert, en maar goedpraten.
RB (15-11-2020 om 09:30)
@Timsalabim. misschien ben jij wel dom en moet je eerst leren te begrijpen wat iemand schrijft. Bram heeft gewoon een punt het had zo maar gekund toch dat ie iemand had aangereden. Overigens is het insinuaties en geen insuinaties dus wie komt er hier dom over, ik denk zal ook eens belerend overkomen. Maar welke insinuaties richting de Nederlandse rechtsstaat maakt hij dan. Ik probeer jou te begrijpen maar je betoog slaat kant nog wal mijn inziens. Overigens betaald het Waarborgfonds Motorverkeer de schade aan de eventuele aangereden bestuurder dan en proberen zei dat weer te verhalen bij de veroorzaker.
Timsalabim (15-11-2020 om 02:12)
Bram ben je echt zo dom om te denken DAT ALS er een ongeluk veroorzaakt wordt door deze persoon er echt niks gebeurt? Wellicht moet u lekker eigen rechter gaan spelen!! Er is helemaal niks gebeurd, dus die insuinaties richting de Nederlandse rechtsstaat mag u achterwege laten!
Cookie-instellingen beheren