Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Proces-verbaal voor olielekkage vanaf schip

Toegevoegd: 26-11-2020, 13.50 uur
Proces-verbaal voor olielekkage vanaf schip
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft in het havengebied van Vlissingen proces-verbaal opgemaakt tegen de kapitein van een schip nadat olie in het water was ontdekt. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de zaak nu verder oppakken.


Agenten van de dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid Zuidwest werden tijdens een controle gewezen op een waterverontreiniging. Nader onderzoek wees uit dat er olie vanaf een schip in het water terecht was gekomen.

De politie wist het schip te achterhalen dat verantwoordelijk was voor de milieuverontreiniging en is vervolgens aan boord gegaan. Toen bleek dat de olie bij bunkerwerkzaamheden was weggelekt. De kapitein heeft een proces-verbaal gekregen en de waterkwaliteitsbeheerder is over het incident in kennis gesteld, zo meldt de politie.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (26-11-2020 om 17:03)
dan denk ik terug aan de tijd dat we de lege rompen met afgewerkte olie verfden tijdens het varen naar een haven om lading in te nemen.. lange stok met een roller er aan en smeren maar. niemand zei iets--het waas een normaal werkje.
anonymous (26-11-2020 om 15:43)
KASSAAA (Wel goede zaak deze boete!!!)
Cookie-instellingen beheren