Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Tiener heeft doos met illegaal vuurwerk onder bed

Toegevoegd: 12-12-2020, 10.33 uur
Het aangetroffen vuurwerk zal worden vernietigd.
Het aangetroffen vuurwerk zal worden vernietigd.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft vrijdag onder het bed van een 17-jarige een doos met daarin illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie noemt de situatie levensgevaarlijk.


Agenten hadden volgens een woordvoerder informatie binnengekregen dat er illegaal vuurwerk in de woning van de minderjarige zou zijn. Ze stelden daarom een onderzoek in en gingen naar de woning van de Zierikzeese verdachte. De tiener bleek inderdaad in het bezit te zijn van illegaal vuurwerk. In diens slaapkamer lagen in een doos onder zijn bed 120 zogeheten Cobra's opgeborgen. Volgens de politie levert de opslag van zwaar, illegaal vuurwerk bij mensen thuis grote risico’s op voor henzelf en hun omgeving.

Het gisteren aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en vernietigd. De verdachte zal nog nader verhoord worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WvO (12-12-2020 om 12:08)
Inderdaad behoorlijk dom (lomp) om zoiets te doen, duidelijk teken van "schijt aan de rest" als ik maar stoer met vuurwerk kan kloten, nadenken is tegenwoordigvoor veel mensen erg lastig! Hier (in Scharendijke) hebben we gisteravond een groepje (nog) kinderen aangesproken op hun gedrag mbt het afsteken van zwaar vuurwerk, we lieten net de honden uit toen zij zo'n klote klapper afstaken waardoor onze honden zich los trokken en er vandoor gingen. We hebben ze gelukkig weer binnen gekregen maar de jongste van de 2 ligt nu constant in haar mand en rilt bij elk hard geluid wat ze hoort! Ben nooit gelukkig geweest met die knallers maar nu ben ik er echt helemaal klaar mee.
Crimineel gespuis aanpakken (12-12-2020 om 11:35)
Ik vind dit toch wel veel gevaarlijker dan een wietplantage dus vind ik dat dit soort expolosievenhandelaren ook hun huis gesloten moet worden voor een half jaar of zo. toch i.i.g. iets meer dan een paar uurtjes taakstraf. is het niet weer gewoon de stinkende zwakke lafheid en grove incompetente nalatigheid van de overheid zelf die dit veroorzaakt ook ? dankzij hun weekdieropstelling met dat vuurwerkverbod hier ongeveer elke avond zware explosies, nee, geen vuurwerk, zware explosies ! en dat allemaal dankzij het falen van de politiek. bedankt den haag !!
Cookie-instellingen beheren