Weerbericht:
Vooral in het noorden en uiterste zuiden mist, overdag geleidelijk zonnig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Verward persoon houdt hulpdiensten bezig

Toegevoegd: 10-01-2021, 07.37 uur - Update: 10-01-2021, 10.51 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Een verward persoon heeft vannacht de hulpdiensten flink bezig gehouden in Burgh-Haamstede. Hij is uiteindelijk gewond naar het ziekenhuis gebracht.


Rond 4.00 uur kregen de hulpdiensten een melding dat de man uit het raam wilde klimmen en vuurwerk naar beneden gooide. Nog voordat de politie arriveerde, klom de man daadwerkelijk op het dak van zijn woning. Politieagenten deden vervolgens tevergeefs pogingen hem naar beneden te praten. Rond 04.10 uur werd de hoogwerker van de brandweer Zierikzee met spoed ter plekke gevraagd. Gelijktijdig werd ook een ambulanceteam naar het adres gestuurd.

"Terwijl agenten op hem in spraken, probeerde hij tevergeefs een Cobra aan te steken. Ze kregen geen contact met de man", zo vertelt de politie. Helaas lukte het niet de man veilig van het dak te krijgen. "Rond 04.45 uur sprong hij plotseling van het dak, viel via een busje op de grond en raakte gewond", aldus de politie. Hulpverleners hebben zich direct over de man ontfermd. Nadat de persoon rond 05.00 uur onder politiebegeleiding per ambulance was afgevoerd, heeft de brandweer op verzoek van de politie metingen gedaan via de voordeur van de woning. Agenten hadden binnen immers bloed zien liggen. Er werden geen bijzondere waardes gemeten. Hierop werd binnen nog een verkenning gedaan waarna de politie nader onderzoek kon doen in het huis. Binnen bevonden zich geen personen. Wel werd een gebruikershoeveelheid harddrugs in beslag genomen.

Omstreeks 06.15 uur kon de hoogwerker terugkeren naar de kazerne. De politie heeft vervolgens nog een aangetroffen stuk vuurwerk (cobra) laten afvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Rond 06.45 uur is de politie weer vertrokken. Voor de man wordt passende zorg geregeld.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (10-1-2021 om 14:03)
Onbegrijpelijk dat iemand met zulke problemen in een woonwijk zit en dat er eerst dit moet gebeuren voordat hulp gezocht wordt.
Cookie-instellingen beheren