Weerbericht:
In het noorden (dichte) mist, langzaam zuidwaarts uitbreidend
Verkeersinformatie:
Geen files

Drugspanden Clinge en Hengstdijk op slot

Toegevoegd: 19-01-2021, 15.37 uur
Drugspanden Clinge en Hengstdijk op slot
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - Op last van Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst worden binnenkort twee panden in de gemeente Hulst gesloten. Het gaat om woningen waarin wietkwekerijen zijn aangetroffen.


In Clinge gaat het om een pand aan de De Ruyterlaan en in Hengstdijk wordt een huis aan de Hengstsdijkse Kerkstraat gesloten. De sluitingen gaan in op 15 februari 2021 en gelden voor een periode van drie maanden, zo meldt de gemeente.

De Zeeuwse gemeenten zijn van mening dat kweek van hennep en handel van drugs zorgt voor overlast en onveilige situaties. Daarom is het Damoclesbeleid opgesteld. Op grond van dit beleid is het voor de burgemeester mogelijk om panden, waarin drugs worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn, te sluiten. Het Damoclesbeleid houdt onder meer in dat wanneer in een pand meer dan twintig hennepplanten worden aangetroffen, het pand tijdelijk wordt gesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (20-1-2021 om 07:26)
Moet dit een maand lang duren vooral eer de deuren worden gesloten???????
jane (19-1-2021 om 17:45)
hier ook al melding van gedaan bij woningbouw en politie ivb met drugs overlast . maar ord niks aangedaan .
Cookie-instellingen beheren