Weerbericht:
Perioden met zon, afgewisseld door wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist tegen man die vakantiehuis kraakte

Toegevoegd: 25-01-2021, 19.58 uur
Celstraf geëist tegen man die vakantiehuis kraakte
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 32-jarige A. O. uit Nieuwerkerk in maandag een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden geëist. O., die ontkent, of zegt zich in ieder geval weinig meer te herinneren van de ten laste gelegde feiten, wordt er onder meer van verdacht samen met zijn toenmalige vriendin eind 2017 en in 2018 een vakantiewoning in Bruinisse te hebben gekraakt.


Toen de politie in aantocht bleek, ging O.  er met zijn vriendin op stel en sprong vandoor. Hierna bleek de woning te zijn omgetoverd tot een zwijnenstal. Het was een enorme ravage. Er bleek heel veel te zijn gestolen of gesloopt. Ook de woning ernaast bleek niet aan de vernielzucht van O. of anderen te zijn ontkomen.

Het kraken en vernielen was niet het enige waarvoor O. terecht stond. Hij wordt er namelijk ook van verdacht spullen te hebben gestolen uit tuinhuisjes van de volkstuinvereniging in Dirksland. Ook verdenkt de politie hem ervan een buitenboordmotor te hebben weggenomen in Scharendijke. O. zegt van niets te weten.

O. heeft een strafblad van 15 pagina's. Hij is bijvoorbeeld al tien keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Dat het autorijden niet zijn sterkste kant is, zou blijken uit een incident op 8 september 2017. Toen belandde hij bij Oosterland met zijn auto in een sloot. Na de berging verruïneerde hij met de beschadigde auto nog een erfafscheiding.

Utspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren