Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester: 'Leksteken banden laffe daad'

Toegevoegd: 10-03-2021, 17.56 uur
Van drie auto's van de handhaving werden de banden lekgestoken
Van drie auto's van de handhaving werden de banden lekgestoken
© Foto: Gemeente Schouwen Duiveland
Door: Remi Mesu

ZIERIKZEE - Burgemeester Van der Hoek van Schouwen-Duiveland heeft woedend gereageerd op de vandalen die in de nacht van dinsdag op woensdag autobanden van handhavers lek hebben gestoken. Van der Hoek noemt het een 'laffe daad'.


De burgemeester reageert op de Facebookpagina van de gemeente Schouwen-Duiveland op het incident. Van der Hoek: "Dit is kwalijk en zorgelijk, maar ook een laffe daad. Dit is het recht in eigen handen nemen en dat kunnen we nooit toestaan. Wanneer je het niet eens bent met ons beleid of onze handhavers, ga dan in gesprek of dien een bezwaar in. Nu vernielt iemand onze auto’s, wij snappen niet waarom, en de schade kunnen wij met elkaar als gemeenschap betalen."

Verder laat Van der Hoek weten dat er buiten de banden van drie auto's van de handhavers ook de banden van een auto van het zorgloket zijn lekgestoken. "Daardoor kunnen afspraken thuis bij onze inwoners met een beperking of onze kwetsbare ouderen helaas niet doorgaan", aldus de burgemeester.

"Er zijn camerabeelden van de dader die wij overhandigen aan de politie", gaat hij verder. De burgervader hoopt echter dat de dader zichzelf komt melden. "Als iemand het blijkbaar stoer vindt om dit te doen, wees dan ook zo stoer jezelf alvast te melden."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (11-3-2021 om 05:29)
Ach,zielig voor van de Hoek. Komt het te dicht bij?O Ja jullie hebben deze"baan" gekregen van de STAAT. Jullie beleid,Burger?meerters ,Overheid enz tegen willoze mensen is kwalijk en zorgelijk.Er op slaan en boetes geven.Fijn he Boa? Verander jullie ,als echte Burger?meesters de Staatsterreur van de overheid.Dat duven jullie niet. In gesprek gaan en dien bezwaar in.Die van de Hoek is een grappen[haus]maker. P.s Bandjeprik.mag echt niet.
Rd (10-3-2021 om 21:12)
Als die boa's dr niet zouden zijn had je hier ook geen last van, probleem aanpakken bij de bron, dus weg met al die lui, ze maken het er helemaal zelf naar met hun praktijken! Stelletje afgekeurde politiehonden!
Jan (10-3-2021 om 19:27)
Ook deze burgemeester is het contact met de burgers volledig kwijt. De grootste lafaards zijn BOA’s die mensen bekeuren en mensen mishandelen zoals die oude man in Middelburg. Je kan bezwaar maken hahah van welke planeet komt deze burgemeester? Alle bezwaren worden standaard afgewezen!!!. De rechtelijke macht is corrupt zie uitspaak viruswaarheid en de ondernemers. Het is een grote dictatuur. Droom verder meneer de burgemeester!!! dat doe ik ook, maar dan van een rechtstaat die onze grondwet respecterend ouderen met rustlaat en onze vrijheid terug geeft! En vooral respectvol met hun burgers omgaat. Helaas het blijven dromen die geen werkelijkheid meer worden.
Jan (10-3-2021 om 19:10)
Meneer de Burgermeester dit is realiteit wat er nu gebeurt in Nederland kijk maar om ons heen wat er gebeurt het zijn allemaal gasten die totaal geen respect hebben ,ik hoop als ze die gene pakken gewoon ieder weekend voor een jaar een opruimplicht laten doen en hen ouders ook maar eens aanpakken PUNT UIT en geen arme ouders of kinderen .het is gewoon tuig van/op de straat en de rekening betalen en een boete waar ze weken wakker van mogen liggen
Jan (10-3-2021 om 19:08)
Meneer de Burgermeester dit is realiteit wat er nu gebeurt in Nederland kijk maar om ons heen wat er gebeurt het zijn allemaal gasten die totaal geen respect hebben ,ik hoop als ze die gene pakken gewoon ieder weekend voor een jaar een opruimplicht laten doen en hen ouders ook maar eens aanpakken PUNT UIT en geen arme ouders of kinderen .het is gewoon tuig van/de de straat en de rekening betalen en een boete waar ze weken wakker van mogen liggen
Joris (10-3-2021 om 18:07)
Ik vrees dat in overleg gaan met de burgemeester over de werkwijze van en het beleid inzake handhavers geen zin heeft. Ze leveren de gemeente geld op, daarom treden ze je tegemoed met de bonnenprinter in de aanslag, en een burgemeester is als slager die zijn eigen vlees keurt. De boa's trekken altijd aan het langste eind en dat is het frustrerende in dit hele systeem. Het geeft een machtspositie aan personen die hier niet mee om kunnen gaan en dat leid tot bandenprikkerij. Zou het zelf niet doen maar heb 100% begrip voor de actie.
Cookie-instellingen beheren