Weerbericht:
Bewolkt met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Dak dreigt weg te waaien, Vlissingen sluit Boulevard af

Toegevoegd: 11-03-2021, 13.01 uur - Update: 11-03-2021, 15.52 uur
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De Boulevard in Vlissingen is donderdag afgesloten omdat een dak van een van de panden dreigt weg te waaien. De gemeente Vlissingen waarschuwt mensen niet naar de Boulevard te komen.


Door de wind begon rond het middaguur het dak van een van de panden aan de Boulevard los te laten. Omdat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan heeft de gemeente Vlissingen besloten de Boulevard en de Kenau Hasselaarstraat af te sluiten vanaf het Wooldhuis tot aan de Trompweg.

Vanwege het incident heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) rond 14.15 uur GRIP 1 afgekondigd. Dat houdt in dat gezien de aard van het incident coördinatie nodig is tussen verschillende hulpdiensten. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten.

De VRZ houdt rekening met het risico dat de dakplaten door de wind los kunnen komen. Als ze loskomen, kunnen de platen in de omgeving terecht komen. De hulpdiensten kijken ter plaatse hoe ze dat kunnen voorkomen en welke maatregelen er genomen moeten worden.

Ook roept de gemeente mensen op om niet richting die plekken of naar het strand te komen om gevaarlijke situaties te voorkomen. 


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren