Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
90 files van totaal 357 km

Vlaketunnel drie kwartier dicht na ongeval

Toegevoegd: 20-03-2021, 17.47 uur - Update: 20-03-2021, 22.16 uur
Vanwege het ongeluk was de weg tot 18.00 uur deels afgesloten.
Vanwege het ongeluk was de weg tot 18.00 uur deels afgesloten.
© Foto: Rijkswaterstaat
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De Vlaketunnel (A58) is vanmiddag in de richting van Vlissingen afgesloten geweest nadat een ongeval had plaatsgevonden met een auto met een aanhanger vol hout.


In de tunnelbuis richting Vlissingen kwamen rond 15.55 uur zeker twee auto's met elkaar in botsing. Eén van de voertuigen trok zogezegd een aanhangwagen vol met hout. Door de botsing schaarde de aanhanger en belandde deze op zijn kop. Het hout belandde op het wegdek van de linker rijstrook.

Na de melding werden ook de brandweer en de ambulancedienst opgeroepen. De brandweerlieden hebben geholpen om de aanhanger weer overeind te zetten. Het verkeer moest ter plekke enige tijd volledig worden tegengehouden maar rond 16.45 uur konden auto's via de vluchtstrook door de tunnel. In de tussentijd was de Vlaketunnel dicht en moest het verkeer omrijden via de Oude Rijksweg (N289). Rijkswaterstaat meldde langzaam rijdend tot stilstaand verkeer over een lengte van 3 kilometer.

Nadat de bergingswerkzaamheden waren voltooid, moest de linker rijstrook van de Vlaketunnel tot aan het begin van de avond dichtblijven voor reparatiewerkzaamheden aan het asfalt. Rond 18.00 uur was de weg weer helemaal vrij.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel de Bruijn (20-3-2021 om 19:05)
Je zult er maar net rijden met je vracht auto.
Cookie-instellingen beheren