Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 17 km

Twee gewonden bij grote brand Hengstdijk

Toegevoegd: 29-03-2021, 16.15 uur - Update: 29-03-2021, 18.57 uur
Door: Roland de Jong

HENGSTDIJK- Aan de Kievitstraat in Hengstdijk is een grote brand uitgebroken. Hierbij zijn gasflessen ontploft en twee mensen gewond geraakt. De brand is uitslaand, de brandweer is aan het blussen.


De brand brak rond 15.20 uur uit in een schuurtje en sloeg vervolgens over naar een woning. Twintig minuten na de eerste melding werd opgeschaald naar middelbrand. De brand werd vervolgens uitslaand aan zowel de voor- als de achterzijde van de woning. Meerdere aanwezige gasflessen ontploften en twee personen liepen brandwonden op. Voor hen zijn ambulanceteams gewaarschuwd. De beide personen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken en ter plaatse verzorgd. Eén van de twee is naar de huisartsenpost (HAP) gebracht voor verdere behandeling.

Politiemensen hebben de bewoners van een naastgelege woning geëvacueerd en de Kievitstraat afgesloten tussen de Meerkoetstraat en de Plevierstraat. De geëvacueerde bewoners worden ter plaatse opgevangen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) lijkt het (ontploffings)gevaar door gasflessen te zijn geweken. "De gasflessen die bij de brand betrokken waren / werden bedreigd, zijn door de brandweer in veiligheid gesteld", zo laat een woordvoerder weten.

Bij de bestrijding van de brand zijn drie blusvoertuigen en een waterwagen ingezet. Ook is een hoogwerker ter plekke gekomen om de brand ook van bovenaf te kunnen bestrijden. De brandweer van Sluiskil heeft haar logistieke groep ingezet om te zorgen voor eten en drinken voor de ingezette hulpverleners.

Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om de bewoners te ondersteunen bij de afhandeling van schade en te helpen bij het zoeken naar vervangende woonruimte. De officier van dienst meldde rond 17.10 uur dat de brand meester is. Omdat de gevel is ontzet is het voor de brandweer te gevaarlijk om de woning te betreden. Het nablussen neemt daarom geruime tijd in beslag nemen.

Om de laatste smeulende resten goed te kunnen bereiken moest de brandweer sloopwerkzaamheden verrichten. De bluslieden zijn zeker nog enkele uren bezig met het nablussen. Ondertussen wordt de brandweerinzet verder afgebouwd en keren brandweereenheden terug naar de kazerne.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren