Weerbericht:
Perioden met zon. Morgen enkele onweersbuien
Verkeersinformatie:
88 files van totaal 304 km

Politie deelt bekeuringen uit op getipte locaties

Toegevoegd: 15-04-2021, 18.11 uur
Politie deelt bekeuringen uit op getipte locaties
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - De politie heeft donderdag verschillende verkeerscontroles op Walcheren uitgevoerd naar aanleiding van tips op Facebook. De agenten hadden daar eerder een oproep gedaan om verkeersonveilige plekken te melden.


De politie kreeg naar aanleiding van dat oproepje veel reacties met locaties binnen. Agenten selecteerden donderdag enkele van die locaties om daar te gaan controleren en bekeuren.

Zo controleerden agenten in Oost-Souburg op de constructiesnelheid van snor-en bromfietsen trad daar op tegen snor- en bromfietsers op het Koopmansvoetpad. In Vlissingen werd er met een lasergun gecontroleerd op de snelheid van automobilisten op de Burgemeester van Woelderenlaan.

Ook had de politie in het centrum van Vlissingen een rollerbank neergezet waar verschillende brom-en snorfietsen onder de loep werden genomen. Een van de bestuurders ging er bij de controle vandoor. De agenten herkenden hem echter en geven aan dat hij de gevolgen nog zal merken.

In Middelburg bekeurden agenten in de Lange Delft fietsers. In omgeving van het centrum van de stad werden ook constructiesnelheden van brom-en snorfietsen bekeken. Ook werd het verkeer vlakbij de Schroebrug gecontroleerd.

Bij de controles maakte de politie gebruik van zowel opvallende als onopvallende surveillanceauto’s, een tweetal motoren en agenten op de fiets. Volgens de agenten zijn er zowel waarschuwingen als bekeuringen uitgedeeld. In totaal kwam het neer op drie waarschuwingen, enkele meldingen van voertuigen die nog APK gekeurd moesten worden of opnieuw gekeurd moeten worden en 26 bekeuringen.

De agenten laten weten dat ze in de toekomst weer gebruik zullen maken van locaties die mensen insturen via Sociale Media-kanalen. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (17-4-2021 om 13:18)
Verrader zijn zit in het Nederlandse dna gebakken. Je buren aangeven bij de politie of andere overheidsinstanties. In dit geval zogenaamd overlast van scooters etc. Zijn hier niks gewend, veel te veel verwend hier..
JFK (16-4-2021 om 11:51)
moeten ze hier in Zeeuws-vlaanderen ook eens doen. KASSA !!!!
Mario Mentzij (16-4-2021 om 11:46)
(Piet polletiek) Of je laat mensen gewoon fietsen is nou niet echt een misdrijf hé als je daar niet tegen kunt moet je lekker thuis blijven hoop dat er nog veel meer komen fietsen dat jij er gewoon niet meer kunt lopen haha lijkt me prachtig alle nsbers mogen oprotten
ger (15-4-2021 om 23:57)
sja jammer dat ze hier niet kwamen, hopelijk volgende keer dan wel, goei acties hoor!
Piet Polletiek (15-4-2021 om 22:07)
En als wij vragen om te komen handhaven tegen MTB-ers op wandelpaden, dan hebben ze er geen zin/interesse of werken ze alleen maar op werkdagen, maar niet in het weekend!. Wie gaat dit nu eens aan de kaak stellen!!! Of moeten we een klacht wegens corruptie gaan indienen?
Cookie-instellingen beheren