Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, morgen toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente Tholen sluit twee drugspanden

Toegevoegd: 24-04-2021, 14.37 uur
Gemeente Tholen sluit twee drugspanden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

THOLEN - Burgemeester Sijbers van Tholen heeft op 19 april besloten om twee woningen en de bijbehorende erven in Sint-Annaland en Tholen voor twee maanden te sluiten. In beide panden werd een hennepkwekerij aangetroffen.


Op 1 maart 2021 trof de politie in de woning aan de Tienhoven in Sint-Annaland een professionele hennepkwekerij met 6.158 hennepplanten aan. Twee dagen later, 3 maart 2021, heeft de politie in de woning aan de Dalemsestraat in Tholen een kweekruimte met 132 potten voor hennep aangetroffen.

Door middel van het zogenaamde Damoclesbeleid treedt de gemeente Tholen nu op. Beide panden worden voor twee maanden verzegeld. Met dit beleid is hoopt de gemeente drugshandel tegen te gaan. Op basis van het Damoclesbeleid is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in of productie van drugs plaatsvond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren