Weerbericht:
Af en toe zon, in het zuid(oost)en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie houdt twee bestuurders aan voor rijden onder invloed

Toegevoegd: 20-06-2021, 11.57 uur
Politie houdt twee bestuurders aan voor rijden onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

GOES - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee bestuurders aangehouden in de Oosterschelderegio. Beide automobilisten zaten onder invloed achter het stuur. De eerste bestuurder heeft een tijdelijk rijverbod gekregen terwijl de tweede zijn rijbewijs moest inleveren.


De twee afzonderlijke gevallen vonden plaats tijdens de nachtdienst van de Goese agenten. Aan het begin van de dienst hield de politie een man staande voor een blaastest. Toen de man niet mee wilde werken, werd hij meegenomen naar het bureau. Daar aangekomen werkte de bestuurder wel mee met een blaastest. Daaruit bleek dat de man 290 ugl, meer dan de toegestane limiet van 220 ugl. De automobilist krijgt een bekeuring en heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

Later in de nacht was het weer raak in de Oosterschelderegio. Een bestuurder blies bij een blaastest ver boven de toegestane limiet. De uitslag van de test kwam uiteindelijk rond de 470 ugl uit. Hiermee had de automobilist zodanig veel alcohol op dat zijn rijbewijs in beslag werd genomen. De officier van justitie gaat later bepalen wat er met het rijbewijs van de man moet gaan gebeuren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren