Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Hulpdiensten ingezet voor gaslekkage Middelburg

Toegevoegd: 24-11-2005, 09.53 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
MIDDELBURG - De brandweer, de politie en DELTA zijn in de nacht van woensdag op donderdag enkele uren bezig geweest met een gaslekkage. De lekkage deed zich voor in een gasleiding onder het wegdek van de Jacob Catsstraat in Middelburg.
 
Een voorbijganger merkte rond twaalf uur een sterke gaslucht op ter hoogte van huisnummer dertien. Daarop belde hij het alarmnummer. De centralisten van de alarmcentrale namen vervolgens contact op met de dienstdoende brandweer- officier. Die gaf aan dat er met enige spoed een brandweervoertuig ter plaatse moest gaan. Vanaf de post Veerseweg reed de tankautospuit 4535 onder prioriteit één naar de opgegeven locatie.
 
Na een korte inspectie en meting bleek er inderdaad een forse gaslucht in de lucht te hangen. Daarop werd de assistentie gevraagd van medewerkers van DELTA nutsbedrijven. Zij kwamen uiteindelijk met drie man ter plaatse. De DELTA-medewerkers besloten dat de weg open gebroken moest worden.
 
Dat betekende echter dat twee auto's die boven de leiding geparkeerd stonden verplaatst moesten worden. Twee bewoners werden daarom van hun bed gehaald om de auto's van de handrem te zetten zodat de brandweerlieden de auto's al duwend konden verplaatsen. Dit laatste in verband met de veiligheid.
 
De medewerkers van het nutsbedrijf hebben een deel van de straatstenen verwijderd, waarna zij met behulp van een kleine graafmachine wat grond hebben verwijderd. Tijdens het graven raakte men een waterleiding. Deze kon echter snel gedicht worden. Dit had echter wel een gunstige bijkomstigheid: hierdoor werd de precieze locatie van het lek in de gasleiding zichtbaar. De medewerkers van de DELTA hebben het lek gedicht waarna de brandweer weer kon inrukken.
 
Tijdens de algehele 'operatie' hielden de brandweerlieden en de politiemensen belangstellenden op afstand. Echt groot gevaar voor de omgeving is er echter niet geweest.
 
Buurtbewoners hadden overigens al eerder op de dag gas geroken. Toen had echter niemand de moeite genomen de hulpdiensten te bellen. Toen dat 's avonds laat wel gebeurde resulteerde dat dus in een lange nachtelijke inzet.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren