Weerbericht:
Zacht en droog najaarsweer, overdag veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Man opgepakt na beledigen agenten Vlissingen

Toegevoegd: 21-06-2021, 13.40 uur
Man opgepakt na beledigen agenten Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 30-jarige man uit Vlissingen is zondagavond door de politie aangehouden omdat hij agenten had beledigd. Dat gebeurde nadat de man een verkeersovertreding had begaan.


Agenten constateerden rond 16.45 uur dat de Vlissinger geen voorrang verleende aan voetgangers die op de President Rooseveltlaan over wilden steken. Ze gaven de bestuurder een stopteken. Daaraan werd gehoor gegeven maar de automobilist weigerde vervolgens wel om zijn rijbewijs te laten zien. Ook wilde hij niet verder meewerken aan de controle.

De man kreeg te horen dat hij een bekeuring zou krijgen voor het niet tonen van zijn rijbewijs en voor het niet verlenen van voorrang bij een voetgangersoversteekplaats. De man schold vervolgens de agenten uit en daarop werd hij aangehouden voor belediging. De verdachte probeerde nog te ontkomen aan zijn aanhouding maar kon desondanks worden geboeid en naar het cellencomplex overgebracht en verhoord.

Een officier van justitie legde de man een boete van 400 euro op. Hierna is hij weer in vrijheid gesteld.  


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bas (22-6-2021 om 12:52)
Voor dat geen voorrang verlenen bij een zebrapad is een boete op zijn plaats, rijbewijs niet tonen ook. Beledigen blijft een grijs gebied, sommige agentjes hebben behoorlijk lange teen nageltjes, die valt nog wel aan te vechten.
Axel Jasperse (21-6-2021 om 19:17)
Is dat niet wat weinig 400,- voor zoveel overtredingen? Innemen rijbewijs en de eerste 5 jaar zo houden, dan raak je dit soort malloten kwijt op de weg. Enige en terechte straf.
Aanname (21-6-2021 om 18:44)
En door zulke wordt je door je flikker gereden op een voetgangers oversteek plaats. Dan is die 400 euro zeker op zijn plaats, eigenlijk ook een ema cursus geven bij zulke dat ze het hopelijk dubbel en dwars leren.
Cookie-instellingen beheren