Weerbericht:
Vannacht mistbanken, overdag perioden met zon. Donderdag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zware milieuvervuiling door gedumpt drugsafval Rilland

Toegevoegd: 13-07-2021, 15.33 uur
Door: Remi Mesu

RILLAND - In het Bathsespuikanaal is dinsdagochtend zware milieuvervuiling ontstaan door gedumpte restanten van een hennepkwekerij. De hulpdiensten en een speciaal schoonmaakbedrijf zijn al de hele middag bezig met opruimen.


Het afval ligt al zeker sinds 11.40 uur dinsdagochtend in het water bij de Westelijke Spuikanaalweg. Door de stroming zijn sommige aluminiumdelen van het afval ruim een kilometer van de dumpplek afgedreven.

De politie, Rijkswaterstaat en een specialistisch schoonmaakbedrijf zijn nu ter plaatse om het afval op te ruimen. Om dat te doen zijn onder meer duikers en een boot ingezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GoverntheMente (19-7-2021 om 03:49)
@Karl Word al ruim voor betaald dmv belasting wat over de softdrugs die een coffeeshop verkoopt word geheven. Bovendien is de belangrijkste oorzaak dat dit afval zo gedumpt word het niet goed reguleren van de productie. En daardoor is de prijs ook nog onnatuurlijk hoog +€10 per gram incl btw. Vergelijk dat met wat voor btw er gevangen word voor vergelijkbare gewassen voor consumptie bestemd. 50 gram gemalen peper of paprika poeder €1,- Zou ook helemaal niet zo interessant zijn voor een crimineel. Maar blijkbaar wil men extra criminaliteit, gevaarlijke productie ruimtes en afval dumpingen.
Karl (16-7-2021 om 09:28)
Laat inplaats van de gemeenschap die druggebruikers maar voor de rommel opdraaien.
Sebas (13-7-2021 om 17:17)
Ik reed er vanmorgen over de a58 toen zag ik midden in het water al zo een aluminium stuk drijven
Cookie-instellingen beheren