Weerbericht:
Droog en opklaringen. Dinsdag koel en in het zuiden wat regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Nieuwe brandweerpost Middelburg-Noord

Toegevoegd: 01-03-2007, 13.30 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
MIDDELBURG - De brandweer krijgt een nieuwe uitrukpost in het noorden van Middelburg. De kazerne komt op de hoek van de President Rooseveltlaan en de Noordweg.

Deze locatie heeft de voorkeur van de gemeente Middelburg. Vanaf hier zijn de aanrijtijden in geval van brand het beste te halen. In 89 procent van de uitrukken blijft de brandweer dan binnen de norm of overschrijdt die met maximaal één minuut.

De andere onderzochte locaties - Laan der Verenigde Naties, tegenover het Esso-tankstation, en de Veerseweg, achter de oude garage van Dijkwel - scoorden nipt slechter. De brandweermensen zouden ook meer tijd nodig hebben om deze posten te bereiken. De Rooseveltlaan/Noordweg ligt centraler en is daarom sneller te bereiken voor de vrijwilligers. Zij kunnen vanaf deze locatie gemiddeld na 3,42 minuten uitrukken. Vanaf de Laan der Verenigde Naties zou dat 3,50 minuten duren en vanaf de Veerseweg 4,37 minuten.

De post wordt daar in ieder geval tijdelijk gehuisvest. Het terrein (achter de Seislaan en de Sprencklaan) is in bezit van de gemeente. Die wil er eigenlijk vijftien woningen bouwen. Dat gebeurt echter pas over vijf jaar. Bovendien moeten er nog procedures worden gevoerd om de woningbouw mogelijk te maken.

Tot die tijd kan er in ieder geval wel een brandweerpost komen. Dat is nodig omdat de huidige tijdelijke post aan de Veerseweg, in de oude garage van Dijkwel, voor 1 september van dit jaar verlaten moet zijn voor de aanleg van de nieuwe Dammenroute (N57).

De gemeente had nog even de gedachte dat het niet nodig zou zijn om een nieuwe post in Middelburg-Noord te bouwen, maar dat de post Torenweg als uitvalsbasis kon dienen. Dat blijkt echter niet mogelijk omdat die te ver weg ligt. De aanrijtijden zouden niet meer in voldoende mate gehaald kunnen worden.

Een nieuwe definitieve plek is er nog niet. De gemeente overweegt die pas te kiezen als de Dammenroute helemaal klaar is. Dat is naar verwachting in 2010. Dan is duidelijk waar nog ruimte is en of die aan de eisen van bereikbaarheid voldoet.

Mocht dan blijken dat er geen betere plek is dan de locatie die nu wordt gekozen, dan wordt de tijdelijke post alsnog een permanente.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren