Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Walvis meegevoerd door zeeschip naar Terneuzen

Toegevoegd: 27-07-2021, 12.26 uur - Update: 27-07-2021, 13.26 uur
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Een zeeschip heeft een 15 meter lange walvis meegevoerd naar de haven van Terneuzen. Het dier ligt inmiddels op de kade in Terneuzen.


Het dier is eerder opgepikt door een schip dat onderweg was naar de haven van Terneuzen. Dinsdagochtend ontdekte de bemanning dat de 15 meter lange walvis op de bulb van de boot lag. Eenmaal aangekomen in Terneuzen werd het dier van de boeg verwijderd en overgeplaatst op de Goese Kade. 

Om het dier zijn zwarte schermen geplaatst, toch weerhouden die een hoop nieuwsgierigen niet tegen. Het dode zoogdier blijft daar nu nog liggen zodat Naturalis en de Universiteit van Utrecht onderzoek naar de doodsoorzaak kunnen doen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren