Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeven automobilisten in Sluis opgepakt voor rijden onder invloed

Toegevoegd: 27-07-2021, 13.03 uur
Zeven automobilisten in Sluis opgepakt voor rijden onder invloed
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

SLUIS - De politie heeft de laatste dagen in de gemeente Sluis zeven automobilisten opgepakt. Alle bestuurders zouden dronken achter het stuur hebben gezeten.


Deze reeks begon volgens de politie op vrijdagavond 23 juli. Op de Slepersdijk in Oostburg blies een 58-jarige man uit Duitsland op een selectie-apparaat een F-indicatie. Op het politiebureau moest hij blazen op een ademanalyse apparaat. Daaruit bleek dat de man 610 ug/l blies. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Zaterdagavond liep een 41-jarige man uit Sluis tegen de lamp op de Kanaalweg in Retranchement. Hij blies uiteindelijk 410 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Maandagochtend hield de politie weer een bestuurder aan. Rond 00.10 uur blies een 41-jarige man uit Oudenaarde (B) op de Molenstraat in Retranchement een F-indicatie. De uitslag van de uitgebreide ademanalyse was 700 ug/l, ver boven de toegestane limiet. Zijn rijbewijs is daarop ingevorderd. Rond 02.00 uur werden op Boulevard de Wielingen in Cadzand-Bad twee bestuurders tegelijk betrapt. Het ging om een 41-jarige man uit Uccle (B) en een 35-jarige automobilisite uit Ixxeles (B). De uitslag van de ademanalyse van de man was 285 ug/l. De vrouw blief bij de ademanalyse 325 ug/l.

Ook dinsdagochtend was het weer raak.Een 20-jarige beginnende bestuurder uit Nitra (Slowakije) blies rond 00.40 uur op de Mariastraat in Zuidzande een P/A-indicatie. De uitslag van de ademanalyse was 200 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. Tot slot bleek rond 02.25 uur op de Kruisdijkweg in Groede dat een 23-jarige man uit Breskens veel te veel had gedronken. Hij blies uiteindelijk 810 ug/l. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (28-7-2021 om 08:19)
Waarom krijgen ze hun rijbewijs dan toch terug? Voorgoed innemen. Bij elke rijschool leer je geen alcohol te gebruiken. Wie niet luisteren wilt moet voelen.nooit geen rijbewijs meer.
AntiGSM (27-7-2021 om 17:15)
Hele zware gevallen, kunnen niet snel genoeg gepakt worden en enorme boetes krijgen, stelletje vreselijke egoïsten, zulke "bestuurders" maken gezinnen kapot!
Jtg (27-7-2021 om 16:07)
Ja toch goed werk guys!!
Cookie-instellingen beheren