Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Huurwoningen Zierikzee dicht vanwege drugshandel

Toegevoegd: 17-09-2021, 12.57 uur
Huurwoningen Zierikzee dicht vanwege drugshandel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Op last van burgemeester Van der Hoek van de gemeente Schouwen-Duiveland zijn vrijdag twee huurwoningen in Zierikzee gesloten. De huurwoningen zijn voor drie maanden gesloten op grond van artikel 13b Opiumwet, ook wel de wet Damocles genoemd. Bij een onderzoek van de politie trof men middelen aan die erop duiden dat er sprake was van drugshandel.


"De aanwezigheid van handelshoeveelheden drugs in een woonwijk vormt een gevaar voor de openbare orde. Dit kan leiden tot onveiligheid voor de omwonenden door de aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten. Om deze situatie te beëindigen is besloten beide woningen te sluiten", zo legt de gemeente uit. Daarnaast is sluiting van beide woningen ook bedoeld als "krachtig signaal dat dergelijk gebruik van een woning op Schouwen-Duiveland niet getolereerd wordt en vergaande consequenties voor de huisvesting van betrokkenen kan hebben", aldus de gemeente.

De wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen te sluiten als deze een rol vervullen bij de handel in drugs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
June (17-9-2021 om 20:18)
Niet sluiten bij huurwoningen. Gelijk eruit zetten en nieuwe mensen erin. Er is al zoveel woningnood!
Kees (17-9-2021 om 18:48)
Dat is mooi. De woningcorporatie zet je dan gelijk op straat en je komt op de zwarte lijst bij corporaties. EN je moet de 3 maanden huur betalen en een maand voor schoonmaken en verdere kosten. Dan moet je maar niet in die troep zitten
Cookie-instellingen beheren