Weerbericht:
Zacht en zonnig najaarsweer, tot vrijdagavond droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Drugspanden Biervliet en Sluiskil gesloten

Toegevoegd: 22-09-2021, 10.44 uur
Drugspanden Biervliet en Sluiskil gesloten
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De Terneuzense burgemeester Erik van Merrienboer heeft vorige week twee panden in de gemeente gesloten vanwege drugsovertredingen. In Sluiskil werd op 13 september een woning voor drie maanden vergrendeld. Op 16 september werd een woning in Biervliet voor zes maanden gesloten.


In de woning in Sluiskil, gelegen aan de Regentenstraat, werd volgens de gemeente Terneuzen op 11 mei in totaal 3.386 gram hennep aangetroffen. Bij de woning in Biervliet, gelegen aan de Stadsweide, vond de politie op 13 mei in totaal 312,7 gram softdrugs (hennep en hasj). Daarnaast werden in het huis een groot bedrag aan contanten en een vuurwapen inclusief patronen gevonden. Er was sprake van een verboden wapen als bedoeld in de Wet wapens en munitie.

De sluitingen zijn een bestuurlijke maatregel op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan op basis daarvan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren