Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Illegale rookwaar gevonden in woning Oost-Souburg

Toegevoegd: 18-11-2021, 18.00 uur
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De politie heeft gisteren in een woning in Oost-Souburg een onderzoek ingesteld na handel in illegale rookwaar.


De zaak kwam bij de politie onder de aandacht wegens een melding en van signalen die de wijkagent had opgevangen. Uit onderzoek bleek dat de rookwaar vooral verkocht werd aan minderjarigen. Tevens bleek dat er geen accijns (belasting) over betaald was, 'Duty Free'. Hierop werd de samenwerking met de Douane gezocht die de expertise hebben op dit gebied.

Dit resulteerde gisteren in een gezamenlijk optreden. In de betreffende woning werd een onderzoek ingesteld, en werd het volgende aangetroffen: 14 sloffen sigaretten, 29 pakjes sigaretten, ongeveer 3.5 kilo tabak (shag) en 50 sigaren. De rookwaar bleek Duty Free en niet te zijn voorzien van het juiste label.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en de herkomst van de rookwaar zal onderzocht worden. De handel is zeer lucratief. Op een pakje sigaretten van 20 stuks wordt meer dan 3,80 euro accijns geheven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren