Weerbericht:
Vanavond in de noordelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijbewijs ingenomen bij lasercontrole Schouwen-Duiveland

Toegevoegd: 08-12-2021, 22.28 uur
De politie controleerde met een lasergun.
De politie controleerde met een lasergun.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Remi Mesu

NIEUWERKERK - De politie heeft woensdag op verschillende locaties binnen de gemeente Schouwen-Duiveland snelheidscontroles gehouden door middel van een lasercontrole. Bij de controle werden drie grote overtredingen geconstateerd.


Volgens de politie werden er bij de lasercontroles alleen bestuurders van grotere overtredingen staande gehouden. De agenten controleerden op de Gaanderse'sweg en de Nieuweweg bij Dreischor en op de Stolpweg bij Nieuwerkerk.

In totaal zijn daarbij 3 grote overtredingen geconstateerd,. Volgens de politie gaat het op snelheden van 103 en 107 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Tegen deze bestuurders is proces-verbaal verbaal opgemaakt.

Eén bestuurder, een 33 jarige man, reed op de Stolpweg bij Nieuwerkerk na correctie zelfs 61 km/u te snel. Bij deze bestuurder is, naast het opmaken van een proces-verbaal, ook zijn rijbewijs ingevorderd. Volgens de agenten zijn de snelheidscontroles gehouden naar aanleiding van diverse klachten en verzoeken vanuit de omgeving. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (11-12-2021 om 10:43)
Begint wel op te vallen he, december, volle bak verkeerscontrollers door heel Zeeland. Prima dat ze er zijn, maar de fabriek Politie zou geen lange arm van de Belastingdienst / RijksRoverheid moeten zijn. Ik denk dat de donkere dagen offensief juist meer op overvallen / inbraken en diefstallen gericht zouden moeten zijn dan de staatskas van Herr Flick Rutte. Maar goed, wie ben ik, een ex diender dat dan weer wel.
Patrick Deylius (9-12-2021 om 10:32)
Dit soort controles en ook handhaving van overige (verkeers-)regels zouden niet alleen buiten de zomermaanden plaats moeten vinden, maar juist ook in de zomermaanden. Overal zijn door de gemeente ge- en verboden ingesteld, maar handhaving is er niet bij. Een voorbeeld: de wegsleepregeling in de gemeente. Overal zijn de daarvoor bestemde borden "uitgestrooid" (al dan niet gelegaliseerd met een verkeersbesluit), maar ik heb de gemeente in die ruim 40 jaar dat ik nu als "toerist" op Schouwen kom, nog nooit zien handhaven op dit gebied.
arie (9-12-2021 om 08:01)
Eigen schuld, Dikke bult!
Cookie-instellingen beheren