Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

8 boetes bij verkeerscontrole Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 13-12-2021, 11.35 uur
8 boetes bij verkeerscontrole Westerscheldetunnel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BORSSELE - De politie heeft bij de verkeerscontrole die vrijdag op het tolplein van de Westerscheldetunnel werd gehouden 8 boetes uitgeschreven. In totaal controleerden de agenten 60 voertuigen tijdens de controle.


De verkeerscontrole vond vrijdag op het tolplein van de Westerschelde plaats tussen 12.45 uur en 15.45 uur. In totaal controleerde de politie 60 voertuigen in dat tijdsbestek.

Volgens de politie werden er 8 boetes uitgeschreven tijdens de controle. Het zou gaan om bekeuringen voor onder meer het niet tonen van een rijbewijs, een losliggende lading en het weigeren van een speekseltest. Ook werd er een slagwapen in beslag genomen.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kevin (15-12-2021 om 17:21)
Bekeuring voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, iets wat ze in de systemen direct zien staan. Toch zwak hoor, heeft niet veel met verkeersveiligheid te maken, alleen staatskas spekken.
A.P.A. Rombouts (14-12-2021 om 16:34)
Blijft een goede zaak dit soort controles. Gelukkig kan en mag de politie zelf bepalen hoe te handelen bij die controles. Elke situatie is tenslotte anders. En ja, dan kan het voorkomen dat in een soortgelijk geval wel of geen bekeuring wordt gegeven en ja, er zullen best weleens fouten gemaakt worden.
Sws (13-12-2021 om 19:42)
@Peter Quest klopt inderdaad hun bepalen dat, als ze zegge Spring moeten wij vragen hoe hoog? @Michel Nee valt wel mager dit...Eindejaarsrally is in het zicht MOETEN MEER BONNEN GESCHREVEN WORDEN VOOR HET EINDE VAN JAAR CMAN GUY$$$...
Tim Fakkeldij (13-12-2021 om 16:49)
Voor de 3e keer in 2 jaar tijd gepakt met een te hoog percentage alcohol, wanneer wordt zo een gevaar op de weg eens echt aangepakt? Waarom in Nederland niet over naar de norm zo als b.v; in Noorwegen, 0,0 % alcohol en het verkeer en als toch gepakt met alcohol, een hele forse straf.
Michel (13-12-2021 om 13:44)
Goed werk verricht door de politie
Peter Quest (13-12-2021 om 12:36)
Ze blijken nog steeds niet door te hebben dat je juist daar moet gaan staan met belastingdienst, douane, politie en sociale dienst. In 3 uur tijd 60 auto`s controleren is niet veel. Maar de politie heeft ook zo zijn beperkingen en mag niet op andere dingen controleren. Vandaar dat ik zeg, samen met andere instanties. Wat mij wel op viel, iemand werd daar voor de 3e keer binnen 2 jaar staande was gehouden met een alcohol promillage wat onder de wettelijk norm lag. Die doorsturen naar het CBR of tenminste navraag doen om hem aan te melden is fout. Iemand drinkt 2 biertjes en zit daarmee onder de norm. Of bepaald de politie nu zelf ook de wetten? Ze slaan weer door.
Cookie-instellingen beheren