Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Beelden mishandeling meisje op internet

Toegevoegd: 03-04-2007, 08.50 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
VLISSINGEN - Videobeelden van de mishandeling van een 13-jarig meisje uit Vlissingen door twee 15-jarige meisjes uit Oost-Souburg, vorige week donderdag, zijn naderhand verspreid op internet. Een bij de politie nog onbekend persoon filmde de mishandeling, waarschijnlijk met zijn of haar mobiele telefoon, en plaatste het vervolgens op tinypic.com, een website waar iedereen plaatjes en filmpjes op kan zetten. Ook kregen verschillende medeleerlingen van scholengemeenschap Scheldemond vrijdag de link naar het filmpje doorgemaild.

De politie werd vrijdag getipt over het filmpje, maar toen die het opzocht, was het reeds verwijderd. Politiewoordvoerder A. Don laat weten dat de maker van het filmpje vervolging wacht, als die wordt gepakt. Het plaatsen van het filmpje is in principe niet strafbaar, maar de politie wil de maker wel vervolgen voor het niet ingrijpen tijdens de mishandeling. "Ik vind het al smakeloos dat er niet ingegrepen wordt, maar als je het hele voorval dan gaat filmen gaat het helemaal te ver. We kijken nu wat mogelijk is."

Afdelingsleider vmbo R. van Oost van scholengemeenschap Scheldemond zegt van de zaak te balen. "Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken. Omdat het niet op school is gebeurd, kunnen we als school weinig doen. Ons advies aan ouders luidt dan ook: 'Doe aangifte bij de politie'. Wel is het de taak van de school om hierover met leerlingen te praten en ze te informeren over de gevolgen van zo'n filmpje, over de commotie die het veroorzaakt."

Zowel scholengemeenschap Scheldemond als Nehalennia in Middelburg hanteert sinds december een film-, foto- en geluidsopnameverbod. Dit naar aanleiding van een filmpje van een opstootje dat op internet geplaatst werd.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren