Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
14 files van totaal 42 km

Meisje (17) opgepakt voor bankpasfraudes

Toegevoegd: 02-02-2022, 12.34 uur
Meisje (17) opgepakt voor bankpasfraudes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In een woning in Almere is dinsdagmorgen een meisje gearresteerd. Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de oplichting van zeven veelal oudere mensen, die in 2021 hun bankpassen en pincodes hebben afgegeven. De buit bedroeg zeker 44.000 euro.


Vanaf mei 2021 werden in verschillende windstreken van het land meerdere veelal oudere mensen opgelicht. Ze werden door een nepbankmedewerker gebeld, die het voor elkaar kreeg dat de slachtoffers hun pinpas en pincode aan een koerier gaven. Vervolgens werd hun bankrekening geplunderd. 

Eind november werden beelden van een onbekende vrouw in Opsporing Verzocht getoond. Ze pinde voor ongeveer 18.000 euro met bankpassen van een man uit Nieuw en Sint Joosland, een vrouw uit Hengstdijk en opnieuw een slachtoffer uit Nieuw en Sint Joosland, namelijk een vrouw. Dankzij waardevolle tips achterhaalde de politie de identiteit een meisje uit Almere.

Voordat tot arrestatie werd besloten, kreeg de politie nog zicht op vier andere oplichtingen in andere delen van het land. In augustus werden namelijk een vrouw (81) uit het Utrechtse Cothen voor 5.000 euro opgelicht en een eveneens 81-jarige vrouw uit Nijmegen voor ruim 4.000 euro. In september werd een 87-jarige vrouw uit het Friese Stiens voor 9.000 euro getild. Tot slot werd deze vrouw gezien toen een 69-jarige vrouw uit het Noord-Hollandse Hoogwoud voor ruim 8.000 euro werd benadeeld.

Dinsdagmorgen werd het 17-jarige meisje in haar woning in de wijk Tussen de Vaarten Noord in Almere aangehouden. Haar woning werd hierbij doorzocht. Ze is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant gebracht. Ze wordt verhoord en aan het eind van de week aan de Rechter-Commissaris voorgeleid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marja (3-2-2022 om 08:59)
Dat hoort toch wel tot het allerlaagste wat je kunt doen! Ik zal nooit vergeten dat mijn vader en moedertje, 2 tachtigers, bij de kassa stonden van de supermarkt. En m'n moeder had haar portemonnee in haar jaszak. Die bleek dus weg toen ze thuis kwamen. Ik zag het bijna voor me, dat beeld. Ingemeen is dat. Maar het zal voor dit grietje met een sisser aflopen denk ik. Nog geen 18 he. Taakstrafje vermoed ik.
een inwoner (2-2-2022 om 20:00)
Laat ze heeeel dr verdere leven de straten schoonvegen .
Mevr. E. Saas. (2-2-2022 om 16:54)
Sterkte voor de oudere medemensen. Wat een smerige rot meid. Ik zou zeggen, de oudere medemensen moeten hiervoor hun geld terug krijgen van de bank. En ik zou het wel weten, met dat meidje.
Sonja (2-2-2022 om 13:56)
Nou, klapje op de schouder en verder maar weer, zo gaat dat in Nederland ! Straffen moeten hier flink omhoog, de politie werkt zich rot, meer uren aan opsporen dan dat ze moeten zitten, dat tuig lacht daar gewoon om, taak -strafje of zo !
Cookie-instellingen beheren