Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Criminelen proberen bankpassen te ontfutselen

Toegevoegd: 18-03-2022, 14.32 uur
Criminelen proberen bankpassen te ontfutselen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

THOLEN - De politie onderzoekt meerdere meldingen van mensen uit Zeeland en West-Brabant bij wie onlangs is geprobeerd om middels een babbeltruc de bankpas te bemachtigen om vervolgens geld van hun rekening te halen.


Mensen in onder andere Bergen op Zoom, Tholen en Woensdrecht zijn volgens de politie allemaal op dezelfde manier benaderd. "Ze krijgen een telefoontje van de criminelen die zich voordoen als medewerkers van de bank. Er wordt verteld dat er iets mis is met de bankpas van de slachtoffers. Ze bieden vervolgens aan om de bankpas te komen ophalen en ze geven de mensen vervolgens een code zodat de pas zogenaamd veilig kan worden opgehaald. Als de pas wordt opgehaald wordt er ook nog gevraagd naar de pincode. Daarna wordt de bankrekening geplunderd", zo legt de politie uit.

De politie raadt mensen aan om alert te zijn bij onverwachte, ongebruikelijke verzoeken die bijna altijd ook nog eens voorzien zijn van spoed. "Uw bank zal u nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is. Komt een leidinggevende aan de lijn? Let op, dat is ook een oplichter die in het complot zit. Ga hier niet in mee en verbreek meteen de verbinding, dat is helemaal niet onfatsoenlijk", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (19-3-2022 om 01:14)
ben het ECHT wel even met je eens Bert Kaiser. We lezen dit soort berichten maar al te vaak en dan toch laten we ons bedonderen. Credo: GELOOF NOOIT IN MOOIE VERHALEN !! Zeker als je niet begrijpt waarom je benaderd wordt.
bert kaiser (18-3-2022 om 20:19)
onderhand al 100 x verteld, als je het nu nog niet weet, is het je eigen schuld
Cookie-instellingen beheren