Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Trucks soepeler op hun wielen dankzij luchtkussens

Toegevoegd: 29-03-2022, 15.53 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Kantelt een vrachtwagen op één van de doorgaande wegen in Zeeland, dan is de kans groot dat bij de berging voortaan speciale luchtkussens worden ingezet. Bergingsbedrijf De Moor presenteerde vandaag in Goes haar nieuwste bergingstruck met bijbehorende hefkussens.


Wanneer een vrachtwagen of ander voertuig zwaarder dan 3500 kilo pech of schade heeft op het hoofdwegennet, wordt doorgaans het Centraal Meldpunt Vrachtautoberging ingeschakeld. Van hieruit worden vrachtwagenbergingen gecoördineerd op onder meer snel- en N-wegen als de A58, de N57 en de N62. Sinds 1 januari dit jaar voert De Moor in heel Zeeland zogeheten CMV-opdrachten uit. Voor een groot aantal wegen is De Moor aangewezen als 'eerste berger'. Dit betekent dat zij de klussen op deze wegen primair voor haar rekening neemt.

Voor het uitvoeren van truckbergingen beschikt De Moor sinds enkele maanden over een speciaal ontwikkelde en zo'n 650.000 euro kostende bergingstruck: de KingTow 1150 Rotator. Dit voertuig beschikt over in totaal vijf lieren en heeft daarnaast een arm van 10,5 meter die 360 graden kan draaien. Wanneer dit voertuig wordt ingezet, zal doorgaans niet langer (ook) een beroep moeten worden gedaan op een kraanbedrijf. Hierdoor kunnen bergingen doorgaans sneller worden uitgevoerd.

Door ook nog eens gebruik te maken van speciale hefkussens, kunnen bergingen nog soepeler verlopen. In Zeeland is De Moor de eerste berger die met zulke kussens - waarvan een set meer dan 10.000 euro kost - aan de slag gaat. Half januari werd het syteem al met succes in de praktijk gebruikt toen op de N62 bij Heinkenszand een vrachtauto met puin kantelde. Vandaag werd het systeem op het oefenterrein van verkeersschool Dek in Goes gepresenteerd aan de pers.


Foto's
Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan V (30-3-2022 om 19:54)
Zo dat ziet er netjes uit, mooi spul. Vraag me af waarom de firma sloop en trek alles verrot Kuzee niet mee mag spelen ? Blijkbaar toch een aanbesteding verloren? Of te hoog ingeschreven omdat alle speeltjes betaald moeten worden ? Und tjuus
Cookie-instellingen beheren