Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Brand in Vlissings appartement

Toegevoegd: 24-12-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant

VLISSINGEN - Een uitslaande brand heeft zaterdagavond voor veertigduizend gulden schade aangericht in een appartement aan de Van Dishoeckstraat in Vlissingen. Niemand raakte gewond. De oorzaak is waarschijnlijk een defect in de televisie, die nog in de `stand by` stand stond.

De woning waar de brand begon is zwaar beschadigd en onbewoonbaar geworden. De overige appartementen liepen lichte rookschade op. De bewoner van het appartement was op het moment van de brand niet thuis. Andere bewoners meldden de brand bij het alarmnummer 112 om zes minuten over negen. Zij waarschuwden de andere bewoners in het complex. De politie assisteerde daarbij.

Door snel optreden van de bewoners was het appartementengebouw vlot ontruimd. E?n gezin op de derde verdieping bleef in huis, omdat een bewoner invalide was en de lift niet meer gebruikt kon worden. De politie en brandweer besloten dat het gezin kon blijven. Een politie-agent is bij de bewoners gebleven tot de brand volledig onder controle was.

De stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg kreeg een melding van een uitslaande brand. Er werd uitgerukt met twee blusvoertuigen en een hoogwerker. De brand woedde in de woonkamer en ging gepaard met veel rook. Door de hevige rookontwikkeling stond ??n trappenhuis vol met rook. Na het blussen, ventileerde de brandweer de gangen en de aangrenzende woningen. Na metingen naar zuurstof en rookconcentraties, konden de bewoners weer terug naar hun appartementen.

De bewoner van het uitgebrande appartement is tijdelijk elders ondergebracht. De brandweer Vlissingen/Middelburg zette 22 brandweermensen in, van wie zes bluswerk verrichtten. Een ziekenwagen was ter plekke om eventueel te assisteren. Kort na half elf kon de brandweer inpakken. Een 46-jarige man kreeg een boete van tweehonderd gulden voor het belemmeren van de politie en de brandweer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren