Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Flinke uitslaande brand in restaurant Koudekerke

Toegevoegd: 22-04-2022, 20.28 uur - Update: 22-04-2022, 23.14 uur
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - Bij een (voormalig) restaurant aan de Zwaanweg in Koudekerke is vrijdagavond een flinke brand uitslaande uitgebroken. De brandweer is met veel materieel uitgerukt en inmiddels bezig met blussen.


Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is brand uitgebroken in een (voormalig) restaurant. “De brandweer is ter plaatse en bevestigt een uitslaande brand in het gebouw. Het restaurant is op dit moment niet in gebruik, maar wordt verbouwd”, zo meldt de Veiligheidsregio. De brandweer gaat er vanuit dat niemand in het gebouw aanwezig is.

Inmiddels zijn er diverse tankautospuiten, een hoogwerker en twee waterwagens opgeroepen. De brandweer heeft ook meerdere haakarmvoertuigen opgeroepen zodat onder meer gezorgd kan worden voor voldoende bluswater. Brandweereenheden kunnen niet veilig in het gebouw zelf en blussen de brand daarom vanaf de buitenzijde.

Volgens de VRZ gaat de brand gepaard met forse rookontwikkeling. "Rook is altijd ongezond, blijf uit de rook. Indien u last heeft van de rook, sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatie uit", zo luidt het advies van de Veiligheidsregio.

Brandweer kan de brandhaard niet volledig bereiken van binnenuit. Er worden dakpannen verwijderd om de brandhaard vanaf de buitenzijde te kunnen bereiken. Vervolgens wordt met de hoogwerker de brand verder geblust.

Rond 22.00 uur liet de Veiligheidsregio Zeeland weten dat het bestrijden van de brand gestaag vorderde. De brandweer bestreed de brand op dat moment ook van binnenuit. De brandhaard zat volgens de bluslieden in de nok van het pand, maar was moeilijk bereikbaar.

Om de bluswerkzaamheden uit te kunnen voeren, moest er sloopwerk verricht worden om bij de brandhaard te komen. Daardoor was de inzet van brandweer intensief wat veel tijd kostte. Rond 23.15 uur was het sein 'brand meester nog steeds niet gegeven.

De brandweer kon de brandhaard niet volledig bereiken van binnenuit. Er werden daarom dakpannen verwijderd om de brandhaard vanaf de buitenzijde te kunnen bereiken. Vervolgens werd er met de hoogwerker de brand verder geblust.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren