Weerbericht:
Vannacht en vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand Olivierstraat Axel: schade bij 4 woningen

Toegevoegd: 09-05-2022, 12.52 uur - Update: 09-05-2022, 15.36 uur
Door: Roland de Jong

AXEL - In Axel is vanmiddag een felle brand uitgebroken in een rijtjeswoning. Hierna sloeg het vuur over naar twee naastgelegen huizen. Bij de brand raakte niemand gewond.


De brand in de Olivierstraat werd rond 12.24 uur opgemerkt. Al snel na de melding werd door de brandweer opgeschaald. Inmiddels zijn drie blusvoortuigen, een watertankwagen en een hoogwerker ingezet. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen bleek dat de brand in het dak woedde en was overgeslagen naar de twee naastgelegen woningen. 

Rond 12.45 uur werd er door de veiligheidsregio formeel opgeschaald naar grote brand. De brandweer kwam hierop nog met een tankautospuit vanuit Hulst en Zaamslag ter plaastse. Team brandonderzoek is opgeroepen voor het zoeken naar de oorzaak van de brand. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker van Hulst is het dak gesloopt om de bluswerkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. De waterwagen van brandweerpost Koegorsstraat (Terneuzen) heeft voor extra bluswater gezorgd.

De bewoners, inclusief een hond, zijn allemaal veilig buiten gekomen. Zij kunnen tijdelijk niet meer in hun woning.  In overleg met de gemeente en stichting Salvage wordt voor hun tijdelijke opvang geregeld. De twee door rook getroffen woniningen worden door de brandweer geventileerd. De eigenaren van deze woningen mochten hun pand weer in. Tijdens de controles van de woningen is een brandweerman gebeten door een aanwezige kat. Ambulancemedewerkers hebben de brandweerman behandeld. Omstreeks 14.10 uur heeft de officier van dienst het sein "brand meester" gegeven.

 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eeic (9-5-2022 om 17:55)
Dit wil je niet meemaken, sterkte voor de betrokken en de hhulpverleners
Johan (9-5-2022 om 12:57)
Brand in huis is mijn grootste nachtmerrie..... Sterkte voor de betrokkenen!
Cookie-instellingen beheren