Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Lekkage gevaarlijke stof bij Yara Sluiskil

Toegevoegd: 12-05-2022, 10.02 uur - Update: 12-05-2022, 10.13 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Bij Yara in Sluiskil, dat onder meer stikstofhoudende kunstmest en industriële chemicaliën maakt, is vanochtend een lekkage van een gevaarlijke stof ontstaan. De brandweer is ter plaatse.


Het lek bij het bedrijf aan de Industrieweg werd rond 09.35 uur gemeld. In eerste instantie werd alleen de bedrijfsbrandweer ingezet maar na tien minuten werd ook de reguliere brandweer opgeroepen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is sprake van een lekkage van salpeterzuur uit een leiding op hoogte.

De brandweer heeft waterschermen ingezet om de vrijgekomen stof neer te slaan. De toevoer van de leiding is inmiddels afgesloten. Het water van de waterschermen wordt opgevangen in de daarvoor bestemde riolering op het bedrijf. Er zijn geen effecten buiten het terrein van het bedrijf, zo meldt de VRZ.

Later meer


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren