Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

Gewonde bij bedrijfsongeval met gevaarlijke stoffen in havengebied Ritthem

Toegevoegd: 17-05-2022, 18.34 uur
Eén persoon werd door de brandweer van het schip gehaald.
Eén persoon werd door de brandweer van het schip gehaald.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

RITTHEM - De brandweer is dinsdag in actie gekomen in het havengebied van Ritthem om een persoon van een schip te halen. Vermoedelijk is het slachtoffer gewond geraakt na een lekkage van een gevaarlijke stof.


De hulpdiensten werden rond 17.30 uur opgeroepen voor het incident aan de Denemarkenweg in het havengebied bij Ritthem. Aan boord van een schip was een lekkage met gevaarlijke stoffen ontstaan. Wat voor stof er aan het lekken was, is momenteel nog niet bekend.

De brandweer moest ter plaatse komen om een persoon van het schip naar de kade te tillen. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de Nederlandse Arbeidsinspectie nog ter plaatse komt om onderzoek te doen.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren