Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

Politie deelt bewakingsbeelden BCC-snelkrakers

Toegevoegd: 25-05-2022, 15.21 uur
De daders zijn vastgelegd op bewakingsbeelden.
De daders zijn vastgelegd op bewakingsbeelden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De politie heeft gisteravond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond van een groep personen die snelkraken heeft gepleegd bij verschillende fillialen van elektronicaketen BCC. Onder meer een winkel in Oostburg was doelwit van de dieven.


De inbraak bij de vestiging aan de Veerhoeklaan in Oostburg vond plaats in de nacht van 18 op 19 februari dit jaar. Een nacht eerder was het al raak in Veghel. In Breda sloegen de dieven hun slag in de nacht van 13 op 14 september vorig jaar. De meest recente snelkraak was die in Bergen op Zoom in de vroege ochtend van 18 maart.

Bij alle vier de inbraken was sprake van dezelfde werkwijze: de daders drongen met veel kabaal de winkel binnen en gristen binnen een paar minuten zo veel mee als ze konden dragen. Dat ging met name om relatief dure artikelen als smartphones, tablets en laptops. De politie vermoedt dat er sprake is van één dadergroep die mogelijk opereert in wisselende samenstelling.

Het lijkt tamelijk zeker dat één bepaalde verdachte bij drie van de snelkraken door camera’s is vastgelegd. Hij is in Veghel, Breda en Oostburg vermoedelijk de enige dader die zijn gezicht niet had bedekt. Deze man wordt tussen 25 en 30 jaar oud geschat en is tussen 1.80 en 1.90 meter lang. Hij heeft een slank postuur, een licht getinte huidskleur en donker haar.

Rond de tijd van de inbraak in Breda verscheen een kleine auto op beeld die mogelijk met de daders te maken heeft. "Dat zou om een Toyota Aygo kunnen gaan of een model dat daarop lijkt. Het zijn dit soort details die hopelijk tot een doorbraak kunnen leiden in het onderzoek. Zo draagt een van de daders in Bergen op Zoom hoge, rood-bruine schoenen met een dikke, witte zool. Ook lijkt bij dit incident één van de daders zich te hebben bezeerd. Op een opname die een getuige wist te maken, lijkt hij na de inbraak mank te lopen", zo vertelt de politie.

Volgens de politie is het niet aannemelijk dat de daders alle buitgemaakte spullen zelf hebben gehouden. "Neem daarom alstublieft contact op als u weet waar hun buit mogelijk te koop aangeboden wordt of is geweest. Denkt u iemand te herkennen op de bewakingsbeelden, dan komt de politie heel graag met u in contact. Ook als u iets vermoedt over de Toyota Aygo die in Breda werd gefilmd en/of over een mogelijke blessure die een verdachte in Bergen op Zoom opliep, hoort de politie graag van u", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (25-5-2022 om 17:51)
Kunnen BCC en Politie geen scherpere beelden tonen ? Zo,niet. Dan hebben ze waardeloze apparaten staan.
Arthur (25-5-2022 om 16:05)
De cliché daders, als deze lieden al worden gepakt krijgen ze meestal een fopstraf. Maar rij je voor werk met een lading die een beetje uitsteekt heb je zo een paar mega boetes te pakken. Ik spreek helaas uit ervaring.
Cookie-instellingen beheren