Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Handhavers drijven koeien terug naar de wei

Toegevoegd: 08-06-2022, 18.41 uur
De handhavers hielpen om de dieren terug naar de wei te krijgen.
De handhavers hielpen om de dieren terug naar de wei te krijgen.
© Foto: Handhaving Veere
Door: Remi Mesu

DOMBURG - De handhavers van de gemeente Veere zijn dinsdag bij Domburg met een niet allerdaagse klus bezig geweest. Een kudde koeien was losgebroken uit de wei en aan de wandel geraakt. De handhavers hielpen de dieren terug naar de veilige weide te drijven.


De koeien braken dinsdagmorgen uit bij een stuk land aan de Domburgseweg bij Domburg. Toen de handhavers aankwamen bij de locatie, hadden medewerkers van de buitendienst van de gemeente Veere de dieren al naar een open veld gedreven. Na contact te hebben gelegd met de eigenaar van de koeien, konden de dieren teruggedreven worden naar de wei.

Zowel de handhavers als de eigenaar en medewekers van de buitendienst hielpen mee om de koeien terug naar het land te begeleiden. Dat lukte met succes waarna de dieren weer veilig in hun leefgebied staan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (10-6-2022 om 01:03)
Die rooie mag mij ook wel even handhaven en in een hokje drijven.....
Mijn mening (9-6-2022 om 17:47)
Timsalabim, lompe reactie zoals gewoonlijk.
Kees (9-6-2022 om 10:29)
Bravo voor de handhavers. Zij doen ook maar hun werk. De politie heeft bepaalde taken afgeschreven naar bureau handhaving zodat zij zich met andere zaken bezig kunnen houden. Handhavers zijn dus de gemeentepolitie van vroeger. En ja deze taken zoals koeien terug drijven hoort ook bij de politie en handhaving al zijn het geen alledaagse taken. Dienstbaar voor de samenleving
Timsalabim (9-6-2022 om 10:12)
Meteen ook dikke vette prent uigeschreven voor de eigenaar van de koeien? En als we dan toch bezig zijn meteen ff de stikstof uitstoot meteen en kijk ook gelijk even of de omheinig kloppend is volgens het kadaster…. En ookal klopt alles dan gewoon verder zoeken naar waar er boetes voor kunnen worden uitgeschreven; das wat een boa behoort te doen, schrijvdn schrijven en nog eens schrijven!!!
Cookie-instellingen beheren