Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Illegale personen betrapt bij verkeerscontrole in Sint Anna ter Muiden

Toegevoegd: 11-06-2022, 14.22 uur
Illegale personen betrapt bij verkeerscontrole in Sint Anna ter Muiden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SINT ANNA TER MUIDEN - De studenten van de politieopleiding hebben vrijdagmiddag een algemene verkeerscontrole uitgevoerd in Sint Anna Ter Muiden. Er werd onder andere gekeken naar de algemene technische staat van voertuigen. Er werden onder andere illegale personen aangetroffen.


Het plannen en voorbereiden van deze controle was een onderdeel van het examen dat één van hen moest volbrengen. Bij deze actie waren nog zeven andere studenten betrokken, samen met hun praktijkbegeleiders. Zij konden met het uitvoeren van de controle extra ervaring opdoen.

Het verbeteren van de (verkeers)veiligheid was het grootste doel van de controle die samen met diverse instanties werd uitgvoerd. De Koninklijke Marechaussee (KMAR) sloot aan vanwege het gebied waar de controle plaatsvond, op de grenswegen tussen Nederland en België. Zij controleerden op illegale in- en uitvoer van personen en gebruikten hun expertise over documenten om eventuele valse exemplaren eruit te pikken.

Ook namen vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland deel aan de controle. Zij gaven voorlichting over het doel van de controle, deelden flyers en de bekende BOB-sleutelhangers uit en maakten daarmee weggebruikers bewust van het belang om veilig aan het verkeer deel te nemen. "In Zeeuws Vlaanderen is namelijk een toename te zien van bestuurders die rijden onder invloed van drank en/of drugs. Dat maakt het verkeer er niet veiliger op." Hierop gericht handhaven was ook een van de redenen om deze controle te doen.

Team Verkeer van politie Zeeland-West-Brabant assisteerde met de zogenoemde ‘alcoholbus’ om van bestuurders die onder invloed reden een ademanalyse af te nemen en het proces-verbaal verder voor te bereiden of rijbewijzen in te nemen. Dat laatste hoefde maar één keer te gebeuren. Vanaf 18.30 uur is bij alle bestuurders een blaastest afgenomen.

In totaal zijn er 53 voertuigen gecontroleerd. Dit waren personenauto’s, met en zonder aanhanger. Ook zijn drie lijnbussen gecontroleerd. Er werden 24 bekeuringen uitgeschreven onder andere voor: Het niet werken van dimlichten, een trekhaak voor de kentekenplaat, het niet dragen van een autogordel, kapotte spiegels en het niet handsfree autorijden. Daarnaast hadden twee bestuurder hun aanhangwagen niet op de juiste wijze bevestigd en reed iemand rond met een rijbewijs dat niet voldeed aan de daarvoor gestelde eisen.

Door de Koninklijke Marrechaussee zijn proces-verbalen uitgeschreven voor het illigaal verblijven in Nederland. Deze personen zijn verplicht het Nederlands grondgebied binnen 28 dagen te verlaten. Een aantal van deze personen was minderjarig. Daarnaast is er één persoon gedagvaard.

De controle duurde van 16.00 tot 20.30 uur. Na de controle volgde een evaluatie op de plek waar de controle werd gehouden; de Rondweg Sluis in Sint Anna ter Muiden. Daarna volgde voor de student een belangrijk gesprek: nóg een evaluatie met haar examinatoren. Na afloop liet zij weten dat zij geslaagd is: “Ik vond het heel leerzaam om zo’n controle te organiseren. Het was prettig samenwerken met alle partners en ik ben er blij mee dat ook andere studenten hebben kunnen deelnemen.’’


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (11-6-2022 om 17:17)
Een rechter buitenspiegel is pas bij een bepaald bouwjaar verplicht , ik dacht vanaf 2008. Bij mijn auto was deze kapot maar bij de keuring lieten ze mij lezen in de apk regels en was geen probleem omdat het geen verplichte spiegel was.
Michel (11-6-2022 om 16:29)
Moeten ze meer doen, want zoals je ziet, het is nodig.
Cookie-instellingen beheren